Dodon, dezlănțuit: Maia Sandu e „führer”, iar ambasadorii UE „au băgat capul în nisip”

Igor Dodon, liderul PSRM, a lansat astăzi acuzații dure în adresa președintelui R. Moldova, dar și în adresa ambasadorilor UE și SUA care, în opinia sa, ar trebui să reacționeze la faptul că Maia Sandu refuză să înainteze candidatul PSRM-Șor la funcția de premier.

Astfel, liderul socialiștilor a învinuit-o pe Maia Sandu de tentativă de uzurpare a puterii în stat și a numit-o „führer”. „Orice führer a început activitatea prin încălcarea Constituției, subminarea normelor legale și uzurparea puterii de stat. Ceea ce avem acum în R. Moldova este exact ce am avut în istorie în veacul trecut”, a spus Igor Dodon.

Mai mult, președintele PSRM este de părere că ambasadorii UE și SUA nu ar observa abuzurile comise de șeful statului, pentru că acesta ar fi „de a-l lor”. „Interesant de ce tac ambasadorii? Imaginați-vă, stimați ambasadori UE, SUA și alții, dacă eu îmi permiteam așa dezmăț? Săreau toți ambasadorii în capul meu. Unde sunt acum ambasadorii cu „mari standarde europene și acquis comunitar”? De ce tăceți? Ați luat apă în gură și ați băgat capul în nisip? De ce? „Pentru că e rea, dar e a noastră”. Păi dumneavoastră creați precedente prin acceptul tacit la fărădelegile care se întâmplă”. (…) Stimați ambasadori europeni, ați mai avut politicieni pe care îi puneați la icoanele europene: Filat, Leancă, Lupu, Plahotniuc. Le iertați totul. Când guvernele proeuropene furau miliarde, le băteați pe spate și le spuneați „bravo”. Acum când „liubimicika” (n.red: preferata) voastră încalcă Constituția, ați luat apă în gură? Chestia asta va fi penalizată, nu de mine, de popor”, a declarat Dodon.

Potrivit liderului PSRM, dezamăgirea cetățenilor e foarte mare, iar cei care se cred acum „regi și regine” și „mari führeri” vor cădea. „Toți führeri au terminat-o la fel. Noi, în Republica Moldova încă n-am avut führeri, dar acum se începe. Eu am spus o dată că o să vă pară perioada lui Plahotniuc  „țvetociki” (n. red: floricele”)”, a amenințat Dodon.

Amintim că acesta nu este primul atac la adresa diplomaților acreditați în R. Moldova. Recent, socialiștii lui Dodon l-au acuzat pe Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, că nu ar respecta suveranitatea și independența Republicii Moldova. S-a întâmplat după ce diplomatul a criticat adoptarea mai multor legi dubioase inițiate de socialiști.

Ulterior, ambasadorii mai multor state ale UE acreditați în R. Moldova au condamnat și au respins, printr-o declarație comună, atacurile respective la adresa șefului Delegației UE la Chișinău.

Preluat: https://infoprut.ro/74104-dodon-dezlantuit-maia-sandu-e-fuhrer-iar-ambasadorii-ue-au-bagat-capul-in-nisip.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: