Despre ce au discutat premierul României și ministrul Apărării din R. Moldova la București

Nicolae Ciucă, premierul României, s-a întâlnit astăzi, 7 iunie 2022, cu Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării al Republicii Moldova, aflat în vizită la București. 

Astfel, premierul României a salutat vizita oaspetelui din Republica Moldova și a subliniat nevoia de dialog în vremuri complicate și cu efecte importante ale situației actuale, determinată de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei.

De asemenea, Nicolae Ciucă a reafirmat sprijinul deplin și activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina și Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Nevoia abordării unitare a celor trei state din trio-ul asociat se regăsește permanent pe linia eforturilor susținute ale României pe această direcție”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la București.

La rândul său, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării de la Chișinău, a mulțumit pentru „sprijinul constant al României, susținerea politică, economică și financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă – refugiați, criza energetică, inflația – dar și pentru a-și atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană”.

Părțile au făcut o trecere în revistă a principalelor problematici bilaterale, inclusiv eforturile fluidizării traficului la frontieră. În acest sens, optimizarea procedurilor de lucru va putea permite eficientizarea acțiunilor derulate pentru controlul la frontieră.

Cei doi oficiali au mai abordat și problematica energiei și evoluțiile de securitate din regiune, cu precădere dezinformarea și propaganda, respectiv elementele de război hibrid prezente în stânga Prutului.

De asemenea, au mai fost discutate „temele cooperării cu instituțiile internaționale și cu România în întărirea instrumentarului de asigurare a păcii și stabilității, a securității cetățenilor în Republica Moldova și în regiune”.

Amintim că Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării de la Chișinău, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 7-8 iunie, la invitația omologului său de la București, Vasile Dîncu.

Preluat: https://infoprut.ro/91527-despre-ce-au-discutat-premierul-romaniei-si-ministrul-apararii-din-r-moldova-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: