Departamentul pentru Relația cu R. Moldova, prezent la Orășelul European de la Chișinău ~ InfoPrut

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României a participat pe 14 mai alături de Ambasada României în Republica Moldova la evenimentul lunii mai, numit „Orășelul European”.

Organizat în contextul Zilei Europei, evenimentul a adunat mii de vizitatori în Piața Marii Adunări Naționale, dornici să afle detalii despre educația în limba română, valorile culturale și spirituale românești, turismul si apartenența europeană.

„La standul organizat de Ambasada României în Republica Moldova, vizitatorii au primit materiale care promovează valorile noastre europene comune. Într-o atmosferă plină de entuziasm și bucurie, copiii au fost încântați să completeze pașaportul european cu ștampila României, alături de cele ale celorlalte state membre UE”, se arată într-o postare pe Facebook a Departamentului.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova.

Sub genericul „SOLIDARITATE PENTRU PACE”, activitățile planificate pe parcursul lunii mai vor evidenția cultura și valorile Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în spiritul Echipei Europa, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/90493-departamentul-pentru-relatia-cu-r-moldova-prezent-la-oraselul-european-de-la-chisinau.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: