Delegația UE invită locuitorii și oaspeții Chișinăului să sărbătorească Ziua Europei ~ InfoPrut

Delegația UE în Republica Moldova îi invită pe locuitorii și oaspeții Chișinăului să sărbătorească sâmbătă, 14 mai, Ziua Europei sub sloganul „Solidaritate pentru Pace”.

Cu ocazia evenimentului, în piața principală a capitalei a fost creat un „Orășel european”, pe teritoriul căruia se vor desfășura o serie de evenimente dedicate sărbătorii sâmbătă, de la 13,00 și până seara târziu, a comunicat Delegația UE pentru Infotag.

Sărbătoarea va fi deschisă la ora 13,00 de conferința de presă a ambasadorului UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, și a șefilor misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate la Chișinău.

De asemenea, va avea loc un târg interactiv, concursuri tematice, seminare, evenimente pentru copii, prezentări ale bucătăriilor naționale. Orășelul va găzdui și o expoziție a organizațiilor societății civile. Cei care vor dori să polemizeze sunt așteptați la dezbaterea pe tema „Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale”, organizată de Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Institutum Virutes Civilis.

Seara, va avea loc un concert în aer liber, cu participarea unor interpreți celebri atât din R. Moldova, cât și din Ucraina. Sărbătoarea se va încheia cu iluminarea Arcului de Triumf în culorile drapelului Uniunii Europene.

Sărbătoarea va continua până pe 5 iunie în alte localități ale Republicii Moldova. Astfel, pe 15 mai, „Orășelul european” își va deschide porțile la Ungheni, pe 20 mai – la Cahul, pe 21 mai – la Edineț, pe 22 mai – la Soroca, pe 5 iunie – la Ștefan Vodă.

În plus, în perioada 16-31 mai, va avea loc Festivalul cinematografiei și culturii europene, în cadrul căruia vizitatorii vor putea viziona filme și concerte.

Preluat: https://infoprut.ro/90481-delegatia-ue-invita-locuitorii-si-oaspetii-chisinaului-sa-sarbatoreasca-ziua-europei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: