Declarație: AUR Moldova, singura șansă de eliminarea a pericolului unei noi majorități parlamentare pro-rusești

Fostul deputat de la Chișinău Ștefan Secăreanu este de părere că unica șansă pentru a elimina pericolul formării unei noi majorități pro-rusești în Parlament este consolidarea votului unionist în jurul AUR Moldova.

Cred că, la alegerile anticipate, pe care unii le-au dorit cu tot dinadinsul, singura șansă de eliminare a pericolului constituirii unei noi majorități parlamentare pro-rusești (Dodon-Voronin-Shor-Usatâi-Tkaciuk) ar fi concentrarea și consolidarea votului unionist în jurul AUR Moldova, care, din câte înțeleg, și-a anunțat participarea la scrutinul din 11 iulie!

AUR poate fi șansa unei revigorări și consolidări rapide, în termen restrâns, a segmentului românesc din stânga Prutului, fundamental și în creștere, astfel încât acesta să fie reprezentat cu demnitate în forul legislativ de la Chișinău!”, a scris pe Facebook fostul parlamentar.

Pe 5 mai, Alianța pentru Unirea Românilor, prin copreședinții George Simion și Claudiu Târziu, dar și prin președintele AUR Moldova, a anunțat că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Apelul nostru pentru alegerile din 11 iulie este de a crea o forţă românească şi o singură listă naţională, care să intre în Parlamentul de la Chişinău. Pe lângă componenta doamnei preşedinte Maia Sandu, este nevoie şi de o forţă românească şi întindem mâna către toate organizaţiile, persoanele, personalităţile, către toţi românii din Basarabia să se alăture AUR (…). Este o şansă unică de a fi prezenţi pe ambele maluri ale Prutului. În spatele meu, pentru prima oară în istorie, avem şase parlamentari basarabeni în Parlamentul României”, a declarat deputatul George Simion.Liderul senatorilor AUR din Parlamentul României, Claudiu Târziu, a precizat că formaţiunea politică din care face parte „nu este un alt partid care joacă o carte a unionismului, ci este partidul care şi-a propus să unească toate forţele unioniste, toate grupurile politice unioniste”.

Totodată, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a subliniat că „în România renaște acest curent patriotic, național, identitar, reprezentat de o singură forță, AUR, care și-a asumat un rol istoric și care militează pentru pilonii de bază ai identității noastre – familia, credința, națiunea, libertatea. Suntem frați și nu există altă perspectivă, alt viitor pentru Republica Moldova decât reîntregirea cu România. Cei care își imaginează și încearcă să alimenteze ideea și iluzia că integrarea europeană Republicii Moldova e posibilă separat, distinct de România, promovează utopii. Alianța pentru Unirea Românilor nu are hotar pe Prut și există sub formă de partide identice – frate și soră – pe cele două maluri de Prut. Și vom reuși să accedem în Parlament și la Chișinău și vom reuși să înfăptuim reîntregirea neamului românesc”.

Preluat: https://infoprut.ro/76489-declaratie-aur-moldova-singura-sansa-de-eliminarea-a-pericolului-unei-noi-majoritati-parlamentare-pro-rusesti.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: