Decis: Radio Chișinău își poate păstra denumirea

Toponimicul „Chișinău” poate fi folosit în continuare de către Radio Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 6 iunie, de către Consiliul primarului general al municipiului Chișinău. 

Astfel, societății „Pajura Albă”, care operează frecvențele postului, i se permite să utilizeze, până la aprobarea deciziei de către Consiliul municipal Chișinău, toponimicul „Chișinău” în denumirea postului de radio „Radio Chișinău” și să utilizeze toponimicului „Chișinău” în marca de servicii „Radio Chișinău”. Prevederile documentului intră în vigoare din data publicării.

Menționăm că reprezentanții Radio Chișinău s-au adresat în decembrie 2021 la Primăria municipiului Chișinău cu solicitarea de a prelungi dreptul de utilizare a toponimicului „Chișinău” în denumirea postului de radio, după ce anterior l-au folosit timp de 10 ani.

Solicitarea a fost respinsă la 27 aprilie 2022 de către Consiliul Municipal Chișinău, cu votul consilierilor din PSRM, PCRM și Partidul „Șor”.

Ulterior, administrația și angajații postului de radio și-au declarat „regretul și dezamăgirea profundă, față de această decizie”. La scurt timp și Ministerul de Externe de la București a venit cu o reacție în acest sens, subliniind că regretă „decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic” a Consiliului municipal Chișinău. De asemenea, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media din R. Moldova s-au declarat îngrijorate și contrariate în legătură cu decizia CMC și-au solicitat ca aceasta să fie reconsiderată.

Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, este un post a cărui emisie a fost inaugurată la 1 decembrie 2011, fiind succesorul de drept al primului post de radio regional al Radio România, deschis la Chișinău în 1939 – Radio Basarabia.

Preluat: https://infoprut.ro/91440-decis-radio-chisinau-isi-poate-pastra-denumirea.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: