David Popovici, o nouă medalie de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta

Înotătorul român David Popovici a câștigat, miercuri, medalia de aur și la proba de 100 metri liber la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

Tânărul campion a încheiat cursa cu un timp de 47 de secunde și 58 de sutimi, cu șase sutimi mai bun decât timpul următorului clasat, francezul Maxime Grousset.

Luni, înotătorul de doar 17 ani a câștigat aurul și la proba masculină de 200 de metri liber cu 1:43,21, cel mai rapid timp din lume în această probă din 2012 încoace și un nou record mondial la juniori, devenind cel mai tânăr campion mondial la 200 metri liber din istoria natației.

Astfel, David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc fiind primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial.

El este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Preluat: https://infoprut.ro/92091-david-popovici-o-noua-medalie-de-aur-la-campionatele-mondiale-de-natatie-de-la-budapesta.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: