Dan Dungaciu: În Republica Moldova asistăm la o confruntare între mafioți

Practic, în Republica Moldova, asistăm la o confruntare între mafioți. Astfel a comentat Dan Dungaciu, analist politic de la București, incidentele care au avut loc astăzi pe scena politică de la Chișinău. 

Este ca şi cum statul acţionează în felul următor: te lupţi cu mafioţii răpindu-le familia sau dacă un terorist acţionează, răspunsul statului este să îi bombardeze familia sau rudele. Deci practic asistăm la o confruntare între mafioţi. Ce se întâmplă acum în R. Moldova nu are nicio legătură cu un stat în care instituţiile funcţionează sau un stat care este până la urmă stat. Acesta este primul sentiment pe care îl avem. Este incredibil, neverosimil”, a mai punctat sursa.

Totodată, Dan Dungaciu a subliniat că după episodul cu deputatul Ștefan Gațcan, miza la Chișinău trebuie să fie schimbarea puterii.

S-a depăşit o linie roşie și aici nu vorbesc doar de limita bunului simţ. Cineva a mers prea departe. Cineva s-a comportat mai rău decât personajul împotriva căruia declară că luptă sau cel puţin la fel de rău. A fost un exces de zel.  Cred că domnul Dodon are acum probleme mari de a se disocia de acest episod, de a încerca să pară că n-a avut nicio legătură. E puțin credibil, evident. Dar pentru Igor Dodon este extrem de grav ce s-a întâmplat. Cei care au spus „lasă şefu, că rezolvăm noi povestea cu majoritatea”, au rezolvat-o într-un fel care este mult mai rău decât dacă ar fi lăsat episodul să se desfășoare nestingherit”, a precizat analistul politic pentru TVR Moldova.

În același timp, sursa a remarcat că acest episod este în favoarea celor care vor doborârea actualului Guvern.  „Partidul Socialiștilor va fi foarte greu de apărat, chiar şi de cei care mai închideau ochii până acum. PSRM şi domnul Dodon seamănă leit cu episoadele în care acţiona domnul Plahotniuc şi partizanii săi de la vremea respectivă”, a declarat Dan Dungaciu.

Menționăm că astăzi, Partidul Socialiștilor a anunțat că Ștefan Gațcan, deputatul care ieri a părăsit fracțiunea și a aderat la grupul Pro Moldova, a renunțat la mandat pentru a se dedica plenar carierei în medicină. La scurt timp, Pro Moldova a comunicat că, în realitate, Gațcan ar fi fost sechestrat și impus să ia o asemenea decizie.

S-a întâmplat după ce ieri, deputatul Ştefan Gaţcan, ales în luna martie în circumcripţia din Hînceşti, a anunţat că părăseşte PSRM şi aderă la Pro Moldova. 

Ulterior, fracțiunea PSRM i-a cerut lui Gațcan să-și depună mandatul și a anunțat „război corupției din Parlamentul de la Chișinău”.

Preluat: https://infoprut.ro/64417-dan-dungaciu-in-republica-moldova-asistam-la-o-confruntare-intre-mafioti.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: