Constatare la Chișinău de Ziua Independenței: E o iluzie că moldovenii au statul lor şi sunt independenţi. Această palmă de pământ să se reîntoarcă Acasă, la Patria-Mamă – România

„Cetăţenii moldoveni, indiferent de etnie şi opţiuni politice, ca să scape de sărăcie şi de sub jugul mafiot-dodonist ar trebui să strige toţi într-un glas, ca să se audă în toate ţările lumii – VREM ACASĂ!”. Declarația a fost făcută de jurnalistul Alecu Reniță, deputat în Primul Parlament de la Chișinău, care a remarcat că „e o iluzie că moldovenii au statul lor şi sunt independenţi”. 

Experimentul moldoveniştilor a eşuat oribil, mutilând viaţa şi destinul a milioane de oameni. Independenţa pe care noi am votat-o ca penultimul pas înainte de Unire, clădită din idealurile Mişcării de Eliberare Naţională şi ale deputaţilor români, stropită cu sângele eroilor de la Nistru, a fost îngropată de serviciile Kremlinului în tranşeele războiului ruso-moldovenesc din 1992. Mafia, bandiţii, oligarhii, corupţii şi profitorii se ascund în spatele statalităţii moldoveneşti şi jefuiesc fără milă populaţia lipsită de orice apărare. Să ai în fruntea R. Moldova o Iudă, o lepădătură ca Igor Dodon şi să crezi că totul va fi bine arată în ce hăuri, în ce mlaştină se sufocă o societate, care crede în minciuni şi în monştri”, a declarat semnatarul Declarației de Independență a Republicii Moldova pentru Ziarul Național. 

În context, Alecu Reniță a subliniat că perspectivele Basarabiei sunt cele de totdeauna, fie că ne referim la 1918, 1944, 1991 sau 2020: „ori afirmare naţională şi viaţă normală în cadrul României reîntregite, împreună cu tot poporul român, ori slugă la străini”.

Totodată, fostul parlamentar de la Chișinău a mulțumit și și-a exprimat recunoștința față de toți luptătorii, care de-a lungul timpului şi-au adus şi aduc contribuţia ca poporul să-şi recapete conştiinţa românească, „iar această palmă de pământ să se reîntoarcă Acasă, la Patria-Mamă – România”.

Smuls de la facultate și „căznit timp de trei ani” în minele de piatră de la Brănești, în perioada sovietică, drept pedeapsă pentru „naționalism”, Alecu Reniță a visat mereu, așa cum repeta și în fața ofițerilor KGB care-l interogau în 1975, ca Basarabia „să revină acasă”, după ce a fost ruptă de la România și anexată la URSS.

Tocmai de aceea, la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90 ai secolului trecut, l-am regăsit pe Alecu Reniță printre liderii Mişcării de Eliberare Naţională, deputat în Primul Parlament, votant al Declaraţiei de Independenţă faţă de Rusia imperială și promotor consecvent al Unirii R. Moldova cu Patria-Mamă – România.

Preluat: https://infoprut.ro/66720-constatare-la-chisinau-de-ziua-independentei-e-o-iluzie-ca-moldovenii-au-statul-lor-si-sunt-independenti-aceasta-palma-de-pamant-sa-se-reintoarca-acasa-la-patria-mama-romania.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: