Consiliul Concurenței din România, sprijin pentru R. Moldova ~ InfoPrut

Consiliul Concurenței din România va sprijini R. Moldova în procesul de aliniere la normele UE a legislației naționale în domeniul concurenței. Aspectele privind consolidarea cooperării între autorităţile de concurenţă din Republica Moldova și România au fost discutate la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliul Concurenţei din România.

Șefa Executivului a apreciat colaborarea dintre instituții și sprijinul Consiliului de la București în implementarea proiectelor, orientate spre îmbunătățirea cadrului legal, aplicarea legislației comunitare și preluarea experienței pe segmentul concurenței și ajutoarelor de stat.

În context, Bogdan Chirițoiu a menționat că autoritatea de concurență va sprijini eforturile autorităților de la Chișinău pe calea integrării europene și va oferi în continuare R. Moldova expertiza necesară. Schimbul de bune practici va fi realizat în cadrul studiilor de piață a produselor energetice, alimentare, dar și cele fitosanitare.

Preluat: https://infoprut.ro/89948-consiliul-concurentei-din-romania-sprijin-pentru-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: