Comisia Europeană, ajutor financiar pentru crescătorii de animale din România care au avut pierderi în pandemie ~ InfoPrut

Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de 91 de milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor de bovine, porcine şi păsări din România în contextul pandemiei de COVID-19.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar pentru ajutoarele de stat. În cadrul acestei scheme, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe, notează Calea Europeană.

Măsura este menită să atenueze lipsa de lichidităţi cu care se confruntă producătorii şi să acopere o parte din pierderile suferite din cauza pandemiei de COVID-19 şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile de la București le-au implementat pentru a limita răspândirea virusului.

Sistemul va fi deschis companiilor de toate dimensiunile care activează în sectorul bovinelor, porcinelor şi păsărilor de curte. De asemenea, Comisia Europeană a constatat că sistemul din România este în conformitate cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, ajutorul nu va depăşi 290.000 de euro per beneficiar şi  va fi acordat cel târziu până pe 30 iunie 2022.

Comisia Europeană a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFEU şi cu condiţiile stabilite în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia Europeană a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Preluat: https://infoprut.ro/89801-comisia-europeana-ajutor-financiar-pentru-crescatorii-de-animale-din-romania-care-au-avut-pierderi-in-pandemie.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: