Circulația pe tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca, relansată din toamnă ~ InfoPrut

Din toamnă se va redeschide cursa de trenuri pentru transportul mărfurilor pe tronsonul de cale ferată Berezino (Ucraina) – Basarabeasca (Republica Moldova), după ce Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R. Moldova și Ministerul Infrastructurii al Ucrainei au semnat un memorandul de înțelegere în acest sens.

Astfel, Republica Moldova va putea exporta/importa mărfuri prin portul Izmail, amplasat pe Dunăre, fiind redusă aglomerația în portul Reni. Totodată, prin intermediul acestui segment de linie feroviară, Ucraina va putea exporta mărfuri în Republica Moldova și în statele UE.

Relansarea circulației pe tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca va transforma orașul Basarabeasca într-un hub logistic internațional, prin intermediul căruia va fi asigurată conexiunea porturilor din Iujnîi, Odesa, Cernomorsk, Belgorod-Dnestrovskii, Izmail, Reni, Giurgiulești, Galați, Brăila și Constanța. În acest fel, complexele portuare vor deveni mai competitive, iar beneficiarii serviciilor portuare vor avea o ofertă mai diversificată, susține Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău.

Tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca, pe teritoriul Ucrainei, a fost desfăcut în anul 1997. Construcția tronsonului urmează a fi efectuată pe o distanță de aproximativ 23 de km. Din aceștia, 1,2 km de cale ferată vor fi construiți pe teritoriul Republicii Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/92170-circulatia-pe-tronsonul-de-cale-ferata-berezino-basarabeasca-relansata-din-toamna.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: