Cine ar putea fi noul ambasador al Republicii Moldova la București

Victor Osipov, fost consilier al lui Vlad Plahotniuc, ar putea fi viitorul ambasador al Republicii Moldova în România. Declarația a fost făcută de deputatul Iurie Reniță.

Știm cu toții cât de importantă este această relație cu România, dar și funcția de ambasador al Republicii Moldova la București. Domnul Mihai Gribincea a fost revocat din funcție pentru ca acolo să fie trimisă o persoană de la PDM. E vorba de domnul Victor Osipov. Încă o dovadă că politica de la Externe este dezastruoasă”, a subliniat parlamentarul de la Chișinău.

Sursa a avut doar cuvinte de laudă despre Mihai Gribincea, fostul ambasador al Republicii Moldova la București, „care este un diplomat de carieră și un profesionist model” pentru statul nostru.. „Este o valoare indubitabilă prezența domnului Mihai Gribincea în diplomația moldovenească, cu atât mai mult că el este unul dintre cei mai buni și redutabil experți în domeniul politicii externe și a celei de securitate, în special pe prezența ilegală a trupelor rusești de ocupație în regiunea transnistreană. Vedeți că atunci când e vorba de diplomații cu verticalitate, anume aceștia nu sunt acceptați, dar sunt promovați doar cei care sunt docili și loiali regimului actual”, a mai remarcat Iurie Reniță.

Oleg Țulea, ministrul de Externe de la Chișinău, a reacționat la declarațiile făcute de Iurie Reniță și a menționat că acestea sunt regretabile, contraproductive și  prejudiciază autoritatea și credibilitatea instituțiilor diplomatice. În context, ministrul de Externe a subliniat că numirile în cadrul serviciului diplomatic sunt realizate în strictă conformitate cu prevederile legale și au la bază principiul meritocrației și al profesionalismului.

Preluat: https://infoprut.ro/67023-cine-ar-putea-fi-noul-ambasador-al-republicii-moldova-la-bucuresti.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: