Cetăţenii Republicii Moldova care au muncit în Elveţia ar putea beneficia de pensii ~ InfoPrut

Cetățenii Republicii Moldova care au muncit în Elveția ar putea beneficia de pensie. De asemenea, aceștia ar putea primi prestații sociale, în cazul producerii unui accident de muncă sau survenirii unei boli profesionale. Un acord în acest sens ar urma să fie semnat între Republica Moldova și Confederația Elvețiană, notează Moldpres.

Membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor în acest sens. Scopul Acordului este asigurarea unui cadru de garanții de securitate socială pentru lucrătorii migranți din Republica Moldova, care au muncit sau locuiesc pe teritoriul Elveției.

Proiectul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensiilor și indemnizațiilor de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzate de boli profesionale și a pensiilor de urmaș.

Potrivit datelor statistice, în prezent, în jur de 7000 de cetățeni ai R. Moldova se află pe teritoriul Elveției.

Preluat: https://infoprut.ro/90179-cetatenii-republicii-moldova-care-au-muncit-in-elvetia-ar-putea-beneficia-de-pensii.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: