Cetățenii din România și R. Moldova interesați de turism, îndemnați să participe la un program de formare la Bruxelles ~ InfoPrut

Cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului care au o idee inovatoare pentru turismul cultural pot participa la Hackathonul din Bruxelles, în luna septembrie, accesând un program de formare în care vor dezvolta soluții pentru promovarea rutei turistice „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova”.

Participanții pot depune cereri până pe 12 mai și vor putea intra în competiția pentru premiul de 16 500 de euro pentru a implementa soluția câștigătoare.

În urma acestui apel de propuneri, 19 aplicații (dintre care patru din România și din R. Moldova) vor fi selectate pentru a participa la evenimentul Be.CULTOUR Hackathon, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 7-9 septembrie 2022.

„Solicitanților selectați li se va oferi posibilitatea de a accesa Acceleratorul Be.CULTOUR, un program gratuit de formare, timp de patru luni, în care vor avea posibilitatea să-și dezvolte soluțiile inovatoare. Echipa câștigătoare va primi un premiu în valoare de 16 500 de euro pentru implementarea soluției”, explică un comunicat al proiectului.

Soluțiile inovatoare trebuie să abordeze următoarele domenii: Natura ca moștenire; Experiența de călătorie spirituală. De asemenea, acestea ar trebui să cuprindă trei concepte principale și anume: Economia circulară în turismul cultural; Design și dezvoltare centrate pe om; Turismul cultural ca motor al europenizării. Digitalizarea și funcțiile inteligente de gestionare a datelor vor fi considerate un avantaj.

În 2019, Republica Moldova și România au creat în comun rută transfrontalieră „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, ce cuprinde 29 de obiective turistice de pe ambele maluri ale Prutului, legate istoric de numele Marelui Voievod.

Preluat: https://infoprut.ro/90092-cetatenii-din-romania-si-r-moldova-interesati-de-turism-indemnati-sa-participe-la-un-program-de-formare-la-bruxelles.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: