Centrul municipiului Ungheni, modernizat grație sprijinului UE

Piața Independenței din centrul municipiului Ungheni a fost inaugurată oficial, miercuri, 1 iunie, după o reparație capitală, care a durat zece luni, în cadrul unui proiect regional susținut de Uniunea Europeană.

S-a muncit intens, fiind pavată o suprafață de 4000 metri pătrați, cu un havuz complex. Au fost plantate 15 magnolii, s-au instalat 40 de bănci. A fost renovat sistemul de iluminat și construit un sistem acustic. Urmează să fie instalate și coșuri de gunoi moderne.

Astfel, Piața Independenței, menționată inițial ca piața administrativă într-un proiect urbanistic al Ungheniului, realizat de arhitectul N. Iudin în 1952 și prevăzută pentru parade de tip sovietic, inclusiv militare, a devenit acum un loc prietenos și atractiv pentru toți locuitorii municipiului Ungheni”, a anunțat Primăria municipiului Ungheni.

Potrivit sursei citate, lucrările respective au fost posibile grație sprijinului oferit de Uniunea Europeană în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

„La aproape doi ani de la lansarea acestui program, centrul municipiului Ungheni a fost cu adevărat modernizat, fiind realizate mai multe proiecte de infrastructură, datorită asistenței financiare în valoare de 1375400 de euro, oferită de UE. Piața Independenței a devenit pietonală, str. Națională a fost reabilitată, parcările adiacente au fost amenajate”.

Preluat: https://infoprut.ro/91337-centrul-municipiului-ungheni-modernizat-gratie-sprijinului-ue.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: