Bulgaria își îndeamnă cetățenii să plece din Republica Moldova

Ministerul de Externe al Bulgariei a emis joi, 28 aprilie, un avertisment prin care recomandă cetățenilor săi să părăsească Republica Moldova și să nu călătorească în acest stat.

Având în vedere situația complicată din Republica Moldova și din jurul acesteia, facem apel la compatrioții noștri să se abțină de la călătorii. Invităm cetățenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri pentru a părăsi țara cu vehiculele disponibile în prezent”, se arată într-un comunicat al autoritățile bulgare.

În același anunț se mai notează că toți cetățenii bulgari din Republica Moldova care au nevoie de asistență se pot adresa la Ambasada Bulgariei la Chișinău ori la Consulatul Bulgariei din Taraclia.

La scurt timp după avertismentul respectiv, Ministerul de Externe de la Chișinău a venit cu mai multe precizări, subliniind că „anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări că urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a R. Moldova”.

Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte”, a mai adăugat diplomația de la Chișinău.

Amintim că în ultimele zile o serie de incidente au avut loc în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Printre aceste se numără exploziile de luni, 25 aprilie, de la sediul așa-zisului minister al securității din regiunea transnistreană, dar și exploziile care au avut loc marți, 26 aprilie, la un centru radio din satul Maiac, raionul Grigoriopol. Totodată, ieri, 27 aprilie, așa-zisul minister de interne de la Tiraspol a declarat că din partea Ucrainei au fost trase focuri de armă spre Cobasna, localitate unde se găsesc depozitele de armament ale Armatei a 14-a ruse.

Preluat: https://infoprut.ro/89922-bulgaria-isi-indeamna-cetatenii-sa-plece-din-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: