Autoritățile vamale din România și R. Moldova, schimb de experiență la Portul Brăila ~ InfoPrut

O delegație a Serviciului Vamal din R. Moldova, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Agenția Navală, a participat la vizita de studiu privind inspecția internațională a navelor, pasagerilor, mărfurilor și securitatea instalațiilor portuale, desfășurată la Brăila, în perioada 18-22 aprilie.

Evenimentul a fost organizat de către Programul Controlul Exporturilor și Securitatea Frontalieră (EXBS) al Departamentului de Stat al SUA. În cadrul vizitei de studiu, participanții au avut ocazia să facă schimb de bune practici, nemijlocit pe dimensiune internațională, privind inspecția navelor, pasagerilor, mărfurilor și securitatea instalațiilor portuale.

Vizita la Portul Brăila, dialogul cu agenții și instituțiile care activează în regiune, precum și familiarizarea cu echipamentele de control, au fost doar unele activități desfășurate în cadrul vizitei de studiu.

Controlul mărfurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare, cele mai eficiente tehnici și mecanisme au ocupat un loc aparte în cadrul cursului. Concomitent, au fost stabilite scenarii de comportament corect în cazul scurgerii de materiale periculoase.

Totodată, agenda instruirii a cuprins cele mai bune practici de inspecție și control a mărfurilor care vin „CARGO”, schimb de opinii și analiza pe cazuri concrete, cu recomandări. Cele mai bune practici și recomandări urmează să fie aplicate și încadrate și în cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/89671-autoritatile-vamale-din-romania-si-r-moldova-schimb-de-experienta-la-portul-braila.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: