Asociații din România și R. Moldova, proiect privind renașterea meșteșugurilor populare autentice ~ InfoPrut

Agenția de Dezvoltare Regională Sud din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația „ART – Meșteșugurile Prutului” din Iași, au lansat miercuri proiectul „Renașterea meșteșugurilor populare autentice – moștenire culturală comună ca punct focal pentru dezvoltarea economică și turistică durabilă”.

Proiectul este realizat prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și își propune să îmbunătățească potențialului turistic din regiunea de sud a zonei transfrontaliere cu o nouă activitate economică legată de meșteșugurile tradiționale, ca modalitate de creștere a veniturilor din activitățile turistice și de păstrare a identității naționale a comunităților de pe ambele maluri ale Prutului.

Valoarea totală a proiectului este de 110.000 de euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 99.387 euro, iar restul de 10% reprezintă co-finanțarea partenerilor din proiect.

Preluat: https://infoprut.ro/66385-asociatii-din-romania-si-r-moldova-proiect-privind-renasterea-mestesugurilor-populare-autentice.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: