Asistența umanitară și financiară acordată de București R. Moldova, subiect de discuție între ambasadorul Daniel Ioniță și guvernatorul BNM ~ InfoPrut

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, a avut o întrevedere astăzi, 7 iulie, cu guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu. Aceștia au discutat despre asistența umanitară și financiară oferită de România R. Moldova în perioada pandemiei.

Guvernatorul Octavian Armaşu a discutat cu Ambasadorul despre însemnătatea pentru Republica Moldova a atitudinii solidare şi empatice manifestate de România faţă de românii de peste Prut prin asistenţa umanitară şi financiară oferită în mod generos în această perioadă dificilă. Oficialul BNM s-a referit, de asemenea, la experienţa rezultativă de colaborare dintre Banca Naţională a Moldovei şi Banca Naţională a României, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

De asemenea, ambasadorul Daniel Ioniţă a apreciat transparentizarea acţionariatului din sistemul bancar şi alinierea la standardele de supraveghere bancară internaţionale, care au determinat venirea unor investitori strategici europeni, între care şi investitorul din România de talie internaţională – Banca Transilvania.

Oficialul de la București a exprimat deschiderea României față de Republica Moldova, subliniind  importanţa menţinerii independenţei autorităţii monetare şi de supraveghere, precum şi a modernizării în continuare a sectorului bancar.

Preluat: https://infoprut.ro/64647-asistenta-umanitara-si-financiara-acordata-de-bucuresti-r-moldova-subiect-de-discutie-intre-ambasadorul-daniel-ionita-si-guvernatorul-bnm.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: