Anunțul Patriarhiei Române legat de împărtăștirea credincioșilor la Sfânta Liturghie ~ InfoPrut

Toate Bisericile Ortodoxe rămân fidele tradiției liturgice ortodoxe de împărtășire a credincioșilor dintr-un singur Potir sfințit și cu o singură linguriță sfințită, precizează Biroul de Presă al Patriarhiei Române, după întrebările adresate referitoare la modalitatea de împărtășire a credincioșilor în cadrul Sfintei Liturghii în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în şedinţă de lucru, a transmis marţi, 21 iulie, că a luat act de „răspunsurile întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe autocefale adresate Patriarhului României referitoare la modalitatea de împărtășire a credincioșilor în cadrul Sfintei Liturghii în contextul pandemiei cu noul coronavirus”.

Astfel că bisericile ortodoxe autocefale rămân fidele tradiției liturgice ortodoxe de împărtășire a credincioșilor dintr-un singur Potir sfințit și cu o singură linguriță sfințită, potrivit unui comunicat de presă.

Reamintim că Sfântul Sinod a transmis în urmă cu două luni faptul că Biserica Ortodoxă Română, potrivit tradiţiei sale liturgice multiseculare, „nu poate accepta, nici în vreme de pandemie, utilizarea potirului şi linguriței de unică folosință pentru împărtășirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii”.

În acest sens, a anunţat că va hotărî modalitatea de împărtășire comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe.

Preluat: https://infoprut.ro/65356-anuntul-patriarhiei-romane-legat-de-impartastirea-credinciosilor-la-sfanta-liturghie.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: