A luat frâiele în mâini: Preot paroh din Orhei a racordat la apă o familie din Seliște ~ InfoPrut

O familie din satul Lucășeuca, comuna Seliște din Republica Moldova a fost conectată la apă curentă de către părintele paroh Sergiu Aga, de la Biserica „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei. 

Autoritățile și regia de apă le promiseseră oamenilor că vor trage apa până aproape de casele lor, iar aceștia plătiseră taxa de apeduct, însă lucrările întârziau mult. Părintele Sergiu Aga a reușit, prin proiectul „Dar din Dar” al Asociaţiei Umanitare Filantropia Creștină înființată de parohie, să cumpere cele necesare investiției și să realizeze lucrarea.

„A te spăla pe mâini cu apă în ziua de astăzi, mai ales în condițiile pandemice, rămâne o provocare pentru mulți. La fel cum pentru familia Nataliei din Lucășeuca: gătitul, spălatul sau un elementar pentru majoritatea „duș” nu este atât de simplu precum deschisul unui robinet”, a scris părintele pe pagina sa de Facebook.

Furtunul cu diametrul de 50 mm le va asigura și vecinilor posibilitatea de a se racorda la rețeaua raională de apă.

Părintele Paroh Sergiu Aga a studiat Teologia la Cluj și este paroh la biserica din Orhei din 2006. Este consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei, iar în perioada 2009-2012 a fost coordonator local în cadrul Misiunii Sociale Diaconia a mitropoliei.

Proiectul „Dar din dar” al Asociației Umanitare Filantropia Creștină este realizat în parteneriat cu Asociația Fortotschka din Germania și oferă intervenții de urgență în cazuri sociale care reprezintă situații de criză.

Preluat: https://infoprut.ro/67125-a-luat-fraiele-in-maini-preot-paroh-din-orhei-a-racordat-la-apa-o-familie-din-seliste.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: