România, lăudată pentru donațiile de vaccinuri oferite Republicii Moldova

Consiliul European pentru Relații Externe a lăudat, într-un raport, România pentru donațiile de vaccinuri oferite Republicii Moldova şi contribuţia adusă la combaterea pandemiei de către autoritățile de la Chișinău.

„Există exemple izolate de state membre ale UE care sunt vizibile în oferirea de vaccinuri ţărilor terţe. Recent, UE a livrat primele vaccinuri către toate ţările din Balcanii de Vest din afara UE, ca supliment la schema COVAX, iar România a donat un număr substanţial de vaccinuri Republicii Moldova”, se arată în raportul Consiliului European pentru Relaţii Externe, citat de TVR Moldova.

Amintim că, până în prezent, România a donat R. Moldova peste 300 de mii de doze de vaccin anti-COVID. Acestea au ajuns la Chișinău în patru tranșe: la 27 februarie – 21.600 doze; la 27 martie – 50.400 doze; la 17 aprilie – 132.000 doze, iar la 7 mai – 100.800 doze.

De asemenea, țara s-a angajat să vândă lunar Republicii Moldova vaccinuri la prețurile cu care acestea sunt procurate de autoritățile de la București.

Preluat: https://infoprut.ro/76929-romania-laudata-pentru-donatiile-de-vaccinuri-oferite-republicii-moldova.html

Lasă un răspuns