Ciolacu s-a înțeles cu Cîțu: Guvernul va prezenta PNRR în Parlament

Distribuie acest articol!


  Marcel Ciolacu s-a înțeles cu premierul Cîțu: Guvernul va prezenta PNRR în Parlament. Aceștia au avut astăzi o întrevedere la care au mai participat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, Dumitru Costin – liderul BNS şi Florin Jianu – preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

  Guvernul va prezenta miercurea viitoare Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlament. În plus, la solicitarea PSD, premierul şi miniştrii au fost de acord ca toate reformele incluse în PNRR să fie discutate cu partenerii sociali şi să fie votate în Parlament, potrivit unor surse participante la discuţii.

  Guvernul nu a prezentat în cadrul întâlnirii niciun plan concret, doar au prezentat sumar unele chestiuni, PNRR nefiind finalizat. PSD a cerut sprijin concret pentru firmele româneşti sub formă de granturi pentru dezvoltare şi crearea de locuri de muncă, dar şi descentralizare, astfel încât autorităţile locale să poate accesa direct banii. Ministrul Ghinea s-a opus ideii de descentralizare, în ciuda faptului că există probleme la minister în privinţa capacităţii de absorbţie.

  PSD a mai solicitat transparenţă şi control, astfel încât fondurile să nu fie date pe bază de culoare politică, ci să existe o ditribuire echitabilă între toate regiunile, dar şi între oraşele mari şi urbanul mic şi rural. De asemenea, PSD a solicitat finanţarea Autostrăzii Moldovei.


  Distribuie acest articol!

   %d blogeri au apreciat: