Fost ministru al Apărării, de Ziua Armatei Naționale: „Dacă vrei pace, pregătește-te de război. Un proverb latin pe care Republica Moldova îl ignora de aproape 30 de ani”

Dacă vrei pace, pregătește-te de război, spune un vechi proverb latin pe care statul Republica Moldova îl ignora de aproape 30 de ani. Constatarea a fost făcută de Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării, de Ziua Armatei Naționale. 

Potrivit sursei, Armata Națională, care sărbătorește astăzi 29 de ani de la înființare, nu a constituit o prioritate pentru nicio guvernare de la independență încoace. „Felicitări da, banii nu. Tehnică și armament învechit, salarii mici și insuficiente este realitatea cu care Armata Națională întâmpină cei 29 de ani de la înființare. Niciodată, pentru nici o guvernare din ultimii 29 de ani Armata Națională nu a constituit o prioritate și toți și-au adus aminte că există această structură doar la sărbători”, a punctat Anatol Șalaru.

În context, fostul ministru al Apărării a subliniat că prin subfinanțare, Armata Națională a fost transformată într-un element de paradă.

La mulți ani ofițerilor, subofițerilor și ostașilor Armatei Naționale! Ei sunt azi singura valoare reală din Armata Națională și dacă îi vom prețui doar la sărbători, mai de vreme sau mai târziu îi vom pierde”, a conchis Anatol Șalaru.

Preluat: https://infoprut.ro/67063-fost-ministru-al-apararii-de-ziua-armatei-nationale-daca%cc%86-vrei-pace-prega%cc%86tes%cc%a6te-te-de-ra%cc%86zboi-un-proverb-latin-pe-care-republica-moldova-i%cc%82l-ignora-de-aproape-30.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: