Zece elevi din cadrul Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți au vizitat zonele pitorești ale Transilvaniei, în cadrul unui program cultural-turistic de cunoaștere a obiectivelor istorice de importanță națională și internațională din România.
În perioada 8-11 septembrie, tinerii au avut posibilitatea să cunoască îndeaproape locurile istorice studiate în manualele școlare: Cetatea Alba Iulia, Castelul Corvinilor, monumentul Sabia lui Decebal și altele, potrivit usarb.md.
În prima zi au vizitat orașul Sibiu, unde au admirat zidurile Cetății Sibiu și au explorat arhitectura orașului vechi. Aventura lor a continuat și la Cetatea Țărănească Câlnic, edificiu inclus în patrimoniul Mondial UNESCO. Ulterior, au fost la Cetatea Alba Iulia, unde s-a înfăptuit Unirea din anul 1918. Au vizitat și Catedrala Încoronării din Alba Iulia.
Pe 10 septembrie, au vizitat Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, unde au făcut cunoștință cu instituția și cu administrația colegiului. În aceeași zi, elevii au participat împreună cu elevii din Sebeș la un concurs de istorie, geografie și literatură română.
În data de 11 septembrie, s-au deplasat la Țebea, unde au participat la marcarea a 150 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Avram Iancu.
Programul cultural-turistic a fost organizat datorită sprijinului oferit de Excelența Sa, Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.