Dreptate pentru veteranii războiului moldo-rus de la Nistru: Sesizări depuse la Procuratură Generală și SIS privind denigrarea unui combatant ~ InfoPrut

Liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a depus o plângere la poliție, dar și două sesizări la Procuratura Generală și Serviciul de Informație și Securitate pe numele separatistului și membrului Grupului Antifa, Mihail Amerberg, care a înjosit și înjurat în public un veteran al războiului de la Nistru.

Într-un clip video publicat chiar de membrul Antifa, Amerberg folosește un limbaj licențios și cere socoteală într-o manieră vulgară veteranului de război, Anatolie Macovei.

„Mihail Amerberg a îndemnat la separatism și s-a declarat public separatist, fapt care cade sub incidența legislației penale în vigoare. Mai mult, acesta a instigat la acțiuni violente și la răfuială fizică, folosind limbaj injurios pe care l-a acoperit cu o bandă sonoră. A lezat onoarea și demnitatea persoanei în spațiul public și, prin acțiunile sale, a îndemnat la ură interetnică, xenofobie, profanând onoarea și memoria celor căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova”, se arată în sesizarea unionistului Vlad Bilețchi.

Preluat: https://infoprut.ro/67111-dreptate-pentru-veteranii-razboiului-moldo-rus-de-la-nistru-sesizari-depuse-la-procuratura-generala-si-sis-privind-denigrarea-unui-combatant.html

Lasă un răspuns