Atenționare pentru Maia Sandu: „Dacă se mai ține încă o dată de mână cu Dodon, va fi prea mult chiar și pentru alegătorii noștri mioritici”

Dodon îi propune din nou Maiei Sandu să formeze o alianță neformală, situațională, pe trei luni, cât durează alegerile prezidențiale și se epuizează legalitatea componenței actuale a Parlamentului, iar după alegerile anticipate – să guverneze împreună. Astfel a comentat editorialistul Nicolae Negru, dorința bruscă a șefului statului de a demisiona Guvernul Chicu și de a organiza alegeri parlamentare anticipate

Mingea e pe terenul PAS-ului, care trebuie astfel să valideze pretențiile PSRM de formațiune morală, alăturându-li-se socialiștilor în efortul lor „sanitar”, de „curățare” a Legislativului. Dacă, după ce Chicu își depune „benevol” demisia, deputații PAS nu participă, împreună cu ceilalți deputați din opoziție, la formarea unui guvern nou, peste 90 de zile noul președinte va dizolva Parlamentul. Dacă participă, Dodon o va ataca pe Maia Sandu în campania electorală, pentru că „a făcut jocul lui Plahotniuc și Șor” (fără să menționeze că a primit „kulioașe” și genți cu bani de la ei, firește). Nu se știe cât de eficientă mai poate fi invocarea acestor nume (popularitatea lui Șor, dacă e să credem sondajelor, nu scade, ci crește), dar confortul moral al Maiei Sandu ar putea avea de suferit”, a explicat Nicolae Negru pentru Ziarul Național.

Pe de cealaltă parte, a mai remarcat sursa, refuzul de a participa la guvernare, alături de PPDA, preferând alianța neformală cu socialiștii PSRM-PAS pentru a forța dizolvarea Parlamentului, îi poate dăuna și mai mult Maiei Sandu în alegerile prezidențiale, „căci o parte din electoratul proeuropean, dar mai cu seamă cel unionist ar putea să absenteze în turul doi, dezgustat de eventuala ei cârdășie cu Dodon, cu scopul de a-i marginaliza pe foștii parteneri de bloc”.

Posibil tocmai aceasta prevede noul scenariu elaborat de cei care au binecuvântat Alianța Kozak: Dodon să rămână președinte, iar Maia Sandu să-și mai pună încă o dată coronița de prim-ministru. În acest scop se emit sondaje manipulatorii, amețitoare pentru Maia Sandu, sondaje în care PAS ia mai toate voturile alegătorilor proeuropeni, doar că acestea nu depășesc rezultatele din 24 februarie 2019 pentru întreg blocul ACUM. Iese că ceilalți alegători proeuropeni, care, conform acelorași sondaje, nu sunt mai puțini decât alegătorii proruși, vor vota pentru Partidul Șor și Partidul Nostru, nu și pentru PPDA sau PUN?”, se întreabă Nicolae Negru.

Totodată, analistul politic a mai subliniat că până acum Maia Sandu a făcut multe concesii, unele inexplicabile, ba a și cedat anul trecut toată puterea lui Dodon, dar „dacă se mai ține încă o dată de mână cu el, va fi prea mult chiar și pentru alegătorii noștri mioritici. Dodon, PSRM nu reprezintă moralitatea în politică, nici patriotismul”.

Preluat: https://infoprut.ro/67137-atentionare-pentru-maia-sandu-daca-se-mai-tine-inca-o-data-de-mana-cu-dodon-va-fi-prea-mult-chiar-si-pentru-alegatorii-nostri-mioritici.html

Lasă un răspuns