Cooperare între România și Republica Moldova în învățământul militar

Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministerul Apărării Naţionale al României vor colabora în domeniul învățământului militar. Un proiect de de hotărâre care prevede inițierea negocierilor în acest sens a fost aprobat astăzi, de Guvernul de la Chișinău. 

Potrivit prevederilor proiectului Protocolului respectiv, direcţiile în care cele două părţi vor colabora sunt: participarea la studii, elaborarea şi armonizarea procesului de învăţământ în funcţie de interesul exprimat de una dintre părţi, realizarea de donaţii de material didactic, participarea la stagii de cercetare aplicativă, organizarea conferinţelor, simpozioanelor şi prezentărilor de carte”, a menţionat Aurel Fondos, secretar de stat al Ministerului Apărării de la Chișinău.

Prevederile documentului sunt convenabile Chișinăului deoarece partea română a asigurat până în prezent asistență profesională și instruirea specialiștilor din Armata Națională a R. Moldova.

Totodată, proiectul de protocol prevede încheierea tratatului pe o durată de zece ani, cu posibilitatea de prelungire în mod automat pe un termen de cinci ani.

Preluat: https://infoprut.ro/66679-cooperare-intre-romania-si-republica-moldova-in-invatamantul-militar.html

Lasă un răspuns