Statistică: Numărul cetățenilor R. Moldova aflați în Rusia, în continuă scădere

Tot mai puțini cetățeni ai Republicii Moldova își doresc să învețe sau să muncească în Federația Rusă. Un studiu realizat recent de experți de la Moscova arată că numărul basarabenilor aflați în Rusia s-a redus cu aproape 80 la sută. Raportul a fost prezentat de Institutul de Politici Economice „Egor Gaidara”, transmite TVR Moldova.

Datele prezentate de către experții ruși arată că, în luna mai, aproape 77 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova aveau viză de reședință temporară pe teritoriul Federației Ruse. Numărul acestora s-a redus cu peste 50 de mii față de prima jumătate a anului trecut. E de aproape 8 ori mai puțin comparativ cu situația din luna mai 2014, când în Rusia se aflau oficial aproape 600 de mii de basarabeni.

Cetățeni ai Republicii Moldova în Federația Rusă:


1 mai 2022  – 76,6 mii


1 mai 2021  – 132,8 mii


1 mai 2014  – 586 de mii

Autorii studiului susțin că este cea mai mare scădere a fluxului de migranți. Potrivit datelor obținute de portalul de știri, investigații și analize economice, mold-street.com, reducerea numărului de migranți din Republica Moldova în Federația Rusă este evidențiată și de reducerea fluxului de bani transferați acasă de către basarabeni. Potrivit ultimelor date, valoarea încasărilor în ruble este de mai puțin de unu la sută din suma totală trimisă în Republica Moldova de persoanele fizice.

Preluat: https://infoprut.ro/93968-statistica-numarul-cetatenilor-r-moldova-aflati-in-rusia-in-continua-scadere.html

Lasă un răspuns