Un nou punct de trecere a frontierei între România și Republica Moldova ~ InfoPrut

Un nou punct de trecere a frontierei pe segmentul România-Republica Moldova, „Leova – Bumbăta”, va fi deschis traficului internațional. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Deschiderea noului punct de trecere a frontierei de stat va fi posibilă doar după ce autoritățile competente vor executa lucrările de construcție a drumului de acces și infrastructurii necesare amenajării pe malul râului Prut a unui pod de pontoane. În acest sens, au fost acordate abilitările necesare pentru îndeplinirea acestor obiective, pentru dotarea viitorului punct de trecere a frontierei de stat și pentru negocierile necesar a fi realizate cu România.

De asemenea, în scopul efectuării transportului feroviar către portul fluvial-maritim Izmail din Ucraina, Comisia a împuternicit Î.S. „Calea Ferată din Moldova” să negocieze și să semneze contracte de antrepriză pentru reabilitarea porțiunii din R. Moldova a tronsonului de cale ferată Basarabeasca (Republica Moldova) – Berezyne (Ucraina), cu o lungime totală de 1188 metri și a stabilit procedurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv.

Preluat: https://infoprut.ro/92248-un-nou-punct-de-trecere-a-frontierei-intre-romania-si-republica-moldova.html

Lasă un răspuns