Ambasadorul SUA la Chișinău: Nu avem indicii că R. Moldova ar putea fi ținta unui atac

La moment, nu există indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac al Rusiei. Declarații în acest sens au fost făcute de Kent Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău.  

Astfel, diplomatul a remarcat că situația în Ucraina este foarte dificilă, dar „suntem cu toții atenți la orice semn și la orice știre ca să ne dăm seama ce se întâmplă în imediata vecinătate a frontierei R. Moldova”.

„La moment nu avem indicii că R. Moldova ar putea fi ținta unui atac, dar suntem foarte îngrijorați de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a dat asigurări ambasadorul SUA la Chișinău.

Referindu-se la situația Republicii Moldova în contextul conflictului înghețat din regiunea transnistreană, Kent Logsdon susține că se mizează, în continuare, pe formatul de dialog existent.

Continuăm să sperăm în formatul „5+2” sub egida OSCE, să păstrăm liniile deschise de dialog și vom monitoriza în continuare această situație”, a subliniat diplomatul.

De asemenea, duminică, 20 martie 2022, în cadrul unei vizitei la un centru de refugiați din Chișinău, ambasadorul Kent Logsdon a anunțat că SUA vor oferi R. Moldova peste 30 de milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților.

Preluat: https://infoprut.ro/88039-ambasadorul-sua-la-chisinau-nu-avem-indicii-ca-r-moldova-ar-putea-fi-tinta-unui-atac.html

Lasă un răspuns