UE condamnă rezoluția Dumei de Stat a Rusiei pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk

Uniunea Europeană condamnă categoric rezoluția Dumei de Stat a Rusiei pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk. Un anunț în acest sens a fost făcut de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate. 

UE condamnă categoric decizia Dumei de Stat a Rusiei de a cere președintelui rus, Vladimir Putin, să recunoască independența părților necontrolate de guvernul ucrainean a regiunilor Donețk și Lugansk ale Ucrainei. O astfel de recunoaștere va constitui o încălcare clară a acordurilor de la Minsk.” a scris Josep Borrell pe Twitter.

Amintim că Duma de Stat de la Moscova a votat astăzi un apel adresat președintelui Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk.

Preluat: https://infoprut.ro/86602-ue-condamna-rezolutia-dumei-de-stat-a-rusiei-pentru-recunoasterea-independentei-republicilor-separatiste-donetk-si-lugansk.html

Lasă un răspuns