ANRE a aprobat o nouă majorare a tarifului la gaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova a majorat astăzi tariful la gaz pentru consumatorii finali.

Astfel, cetățenii vor achita un tarif de 15 lei și 18 bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale, cu 4 lei și 18 bani mai mult decât în ​​prezent. Noile tarife vor fi aplicate retroactiv, începând cu 1 ianuarie. 

Decizia ANRE vine după ce, acum o săptămână, compania Moldovagaz a cerut o majorare de până la 15 lei și 56 de bani pentru un metru cub de gaze, motivând necesitatea revizuirii tarifului prin creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție a gazelor naturale. 

În acest sens, precizăm că anterior Guvernul de la Chișinău a anunțat că, indiferent de decizia pe care o va lua ANRE, tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaze nu va crește pentru consumatorii casnici. Prin urmare, primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 – 7,9 lei moldovenești, diferența fiind achitată din bugetul de stat.


Aceasta este a doua majore a tarifului la gazele naturale din ultima perioadă, după o creștere semnificativă de 2,4 ori în luna noiembrie 2021. Atunci Guvernul de la Chișinău a venit cu un șir de compensații la factura la gaz pentru toți cetățenii Republicii Moldova. 

Preluat: https://infoprut.ro/85915-anre-a-aprobat-o-noua-majorare-a-tarifului-la-gaz.html

Lasă un răspuns