Podul de la Galați-Giurgiulești, reabilitat de autoritățile din România, funcțional ~ InfoPrut

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România anunță că începând de miercuri, 22 decembrie, au fost ridicate restricțiile de circulație instituite pe podul de peste râul Prut, la Galați – Giurgiulești.

Pe durata efectuării lucrărilor, circulația s-a desfășurat semaforizat pe o singură bandă. Actualmente circulația are loc pe ambele sensuri ale acestui drum.

Lucrările au vizat consolidarea plăcii carosabile prin execuție placă de suprabetonare, curățarea, protecția și vopsirea structurii metalice, execuția hidroizolației și a straturilor rutiere, schimbare mână curentă (parapet pietonal) și montare de parapet tip H4B, pentru protecția grinzilor metalice cu zăbrele și a pietonilor de circulația rutieră, reparații la nivelul infrastructurii (culeelor si pilelor) prin turnare de mortare speciale și vopsele de protecție, schimbare dale racordare la capetele de acces pe pod, precum și înlocuirea sistemelor de acoperire a rosturilor de dilatație.

De asemenea, la nivelul albiei, sunt prevăzute lucrări de protecție a fundațiilor cu anrocamente. Podul de la Giurgiulești are trei deschideri: una centrală de 84,00 m și două deschideri marginale de 15,00 m, lungimea totală a podului fiind de 121,80 m.

Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu derulat de CNAIR S.A., finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul căruia a fost construit și podul nou de pe DN 24, Crasna, județul Vaslui. Pe perioada lucrărilor, traficul rutier pe podul de la Giurgiulești s-a desfășurat pe jumătate din cale, semaforizat.

Autoritățile de la București mai precizează că lucrările de consolidare ale podului au fost realizate în conformitate cu graficul convenit și se află în avans cu 2 luni față de termenul contractual. Podul a fost construit în anul 1949.

Preluat: https://infoprut.ro/84893-podul-de-la-galati-giurgiulesti-reabilitat-de-autoritatile-din-romania-functional.html

Lasă un răspuns