Oligarhul fugar Ilan Șor, lăsat fără imunitate parlamentară

Parlamentul a aprobat la 23 decembrie toate cele nouă cereri de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu, transmite presa de la Chișinău

Astfel, procurorii au primit permisiunea de a-l reține, aresta, percheziționa și de a-l trimite în judecată pe Șor pe nouă capete de acuzare, inclusiv escrocherie, spălare de bani și crimă organizată în cazurile fraudei bancare din 2013-2014 și concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare în prima instanță, în 2017, pentru rolul său în devalizarea băncilor, Ilan Șor spune că este nevinovat. În ciuda condamnării, acesta a fost ales deputat, în 2019, dar a fugit din R. Moldova, după alungarea de la putere a lui Vlad Plahotniuc în același an.

A fost reales deputat în 2021, după o campanie de la distanță, exclusiv online. La audierile din parlament, procurorul interimar Dumitru Robu a spus că se va face tot posibilul pentru găsirea și extrădarea lui Șor, dar și a altor presupuși participanți la furtul din sistemul bancar, printre care i-a mai numit pe fugarii Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon.

Preluat: https://infoprut.ro/84748-oligarhul-fugar-ilan-sor-lasat-fara-imunitate-parlamentara.html

Lasă un răspuns