Plan de acțiuni în domeniul infrastructurii, discutat de autoritățile de la București și Chișinău

Mircea Păscăluță, secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, s-a aflat într-o vizită de lucru la București, în perioada 21-22 decembrie.

Astfel, secretarul de stat de la Chișinău a avut mai multe întrevederi cu oficiali din România din domeniul transporturilor, inclusiv cu omologul său Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii de la București.

În cadrul discuțiilor, Mircea Păscăluță a precizat că Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău desfășoară în prezent un amplu program de activități în domeniul infrastructurii de transport rutier, feroviar, aerian și naval. În acest sens, el a subliniat necesitatea realizării unui schimb de bune practici și vizite de documentare a specialiștilor din Republica Moldova în România, precum și alte mecanisme mixte de colaborare.

De cealaltă parte, oficialii din România și-au exprimat susținerea pentru proiectele bilaterale și eforturile de reformă ale Guvernului de la Chișinău, în contextul modernizării infrastructurii de transport după modelul european.

Discuțiile urmează a fi continuate pe baza unui Plan de acțiuni, agreat de părți, în urma rezultatelor reuniunii, care va avea obiective și activități concrete de realizare a proiectelor comune.

Preluat: https://infoprut.ro/84728-plan-de-actiuni-in-domeniul-infrastructurii-discutat-de-autoritatile-de-la-bucuresti-si-chisinau.html

Lasă un răspuns