Formularul digital de localizare a pasagerilor, obligatoriu de luni la intrarea în România ~ InfoPrut

Începând de luni, 20 decembrie 2021, toți cei care vor intra în România vor fi obligați să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor.

Guvernul de la București a aprobat Ordonanța de Urgență privind implementarea formularului de intrare în țară pentru pasageri. Orice persoană care intră în România, cetățean român sau străin, trebuie să completeze acest formular cu 24 de ore înainte, pe care îl va prezenta poliției de frontieră împreună cu documentele de călătorie. Ministrul Sănătății de la București, Alexandru Rafila, a precizat că formularul va fi folosit pentru a ușura eventualele anchete epidemiologice.

Persoanele care nu vor avea acest formular la intrarea în România vor fi obligate ca în maximum 24 de ore să-l completeze pe site-ul plf.gov.ro. Dacă nu vor face acest lucru, direcțiile de sănătate publică le vor trimite amenzi cu sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei românești.

Potrivit unui comunicat transmis anterior de Guvernul României, măsura utilizării formularului de localizare a pasagerului a fost analizată având în vedere numărul mare de români aşteptaţi să revină în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei şi facilitarea liberei circulaţii, în contextul apariţiei şi extinderii noii tulpini Omicron.

Preluat: https://infoprut.ro/84489-formularul-digital-de-localizare-a-pasagerilor-obligatoriu-de-luni-la-intrarea-in-romania.html

Lasă un răspuns