Federația Tinerilor Basarabeni cere revizuirea condițiilor de intrare în România pentru elevi și studenți ~ InfoPrut

Federația Tinerilor Basarabeni cere autorităților din România să excepteze elevii și studenții basarabeni, care își fac studiile la una din instituțiile de învățământ din România, de la obligativitatea prezentării unui test PCR la traversarea frontierei pe sensul de intrare Republica Moldova – România.

„În data de 13.12.2021, Federația Tinerilor Basarabeni a efectuat un demers către mai multe instituții de stat importante din România cu privire la ultima hotărâre CNSU, nr. 113 din 10.12.2021, prin care studenții și elevii basarabeni vaccinați sunt obligați să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României, pentru a evita măsura carantinei, excepție fiind studenții/elevii care fac naveta zilnică.

Cerem prin prezentul demers ca studenții și elevii basarabeni vaccinați, care își fac studiile în România, să fie exceptați de la prezentarea obligatorie a testului PCR la traversarea frontierei, din mai multe motive pe care le-am enumerat în demersurile de mai jos. Prin urmare, rugăm autoritățile să revizuiască hotărârea din 10 decembrie în vederea identificării unei soluții optime”, se arată într-un comunicat emis de Federația Tinerilor Basarabeni.

Demersurile Federației Tinerilor Basarabeni pot fi citite AICI.

Amintim că, în data de 10 decembrie, autoritățile din România au emis o nouă hotărâre privind intrarea persoanelor străine în țară. Conform noii decizii, persoanele care vin din afara UE, inclusiv din R. Moldova, vor sta în carantină 10 zile dacă nu prezintă un test negativ PCR, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Preluat: https://infoprut.ro/84422-federatia-tinerilor-basarabeni-cere-revizuirea-conditiilor-de-intrare-in-romania-pentru-elevi-si-studenti.html

Lasă un răspuns