SUA și UE, despre alegerile din Republica Moldova

Derek Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău și Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova și-au exprimat pozițiile cu privire la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021. 

Astfel, potrivit lui Derek Hogan, Statele Unite ale Americii susţin integrarea europeană şi reformele autentice în Republica Moldova. „Statele Unite vor monitoriza foarte atent aceste alegeri şi apelăm, din nou, la autorităţile şi liderii moldoveni, de toate nivelurile, să asigure un proces electoral liber, corect şi transparent, unde toţi candidaţii pot concura în condiţii egale, fără frică de hărţuire sau intimidare. Şi mai presus de toate, ca rezultatele alegerilor să reflecte voinţa oamenilor”, a mai adăugat ambasadorul SUA la Chișinău, transmite TVR Moldova.

Diplomatul americam a mai precizat că SUA este gata să colaboreze cu orice Guvern care va îmbunătăţi nivelul de viaţă al cetăţenilor Republicii Moldova.

La rândul său, Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, a declarat că noul Parlament de la Chișinău va avea menirea de a susține reformele privind indepedența justiţiei și combaterea corupţiei mari. „E nevoie de oameni care să lupte împotriva corupţiei cu adevărat, e nevoie de finalitate pe dosarul fraudei bancare. Sigur că nu Parlamentul este cel care investighează, dar noul Legislativ trebuie să fie unul credibil, care va fi în stare să susţină un Guvern care va face aceste reforme posibile”, a mai explicat Peter Michalko.

Amintim că anterior, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București a declarat că România va monitoriza cu maximă atenție modul în care se desfășoară alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/76824-sua-si-ue-despre-alegerile-din-republica-moldova.html

Lasă un răspuns