Uniunea Europeană a finanțat în Republica Moldova zeci de proiecte sociale care vin în ajutorul persoanelor afectate de pandemie, transmite TVR Moldova.
Astfel, în urma proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă şi guvern„, peste o mie de copii din grupurile vulnerabile şi 1260 de persoane cu dizabilităţi beneficiază de ajutor comunitar.
În cadrul proiectului au fost create 42 de servicii sociale, iar 33 de ONG-uri au beneficiat de granturi pentru dezvoltarea serviciilor sociale în oraşe şi sate.
„Serviciile sociale în cadrul proiectului au fost dezvoltate în 24 de raioane ale R. Moldova, iar ca rezultat noi avem aproape 100 de persoane cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale care au părăsit instituţiile rezidenţiale şi au revenit în familiile biologice ori s-au mutat în servicii de Locuinţă protejată sau Casă comunitară dezvoltate în cadrul acestui proiect”, a explicat Daniela Leahu, manager de proiect.
Proiectul „Servicii sociale mai bune” a impulsionat iniţiativele la nivel local şi a ajutat comunităţile din Republica Moldova să-şi creeze servicii sociale noi sau să le dezvolte pe cele existente.
Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a specificat că pandemia COVID-19 a afectat în mod disproporțional persoanele vulnerabile. „Astfel cele 42 de servicii sociale create în mai multe raioane din Republica Moldova, prin intermediul fondurilor alocate de Uniunea Europeană, au permis sprijinirea persoanelor care au avut nevoie de ajutor în aceste vremuri dificile”, a mai subliniat diplomatul.
Valoarea totală a proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă şi guvern” este de 2,1 milioane de euro, acesta fiind finanțat de Uniunea Europeană.
Preluat: https://infoprut.ro/76070-ue-in-ajutorul-cetatenilor-r-moldova-afectati-de-pandemie.html