Oficial ucrainean după ce limba rusă a devenit egală limbii române în R. Moldova: „O decizie foarte periculoasă”

Recunoașterea limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică în R. Moldova este foarte periculoasă. Declarația a fost făcută de Aleksei Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei în cadrul unei întâlniri online cu Pawel Soloch, șeful Biroului polonez național de securitate.

Cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate din regiune, inclusiv despre situația post electorală din Republica Moldova.

Astfel, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei a comentat că Rusia „nu vrea să piardă influența asupra Moldovei„. „Decizia parlamentului moldovenesc de a recunoaște limba rusă ca „limbă de comunicare interetnică” este foarte periculoasă„, a subliniat Danilov, citat de presa de la Chișinău.

Amintim că miercuri, 16 decembrie 2020, deputații socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova” au aprobat un șir de legi controversate printre care proiectul de lege care prevede acordarea statutului de limbă de comunicare interetnică limbii ruse și folosirea acesteia pe teritoriul R. Moldova la același nivel cu limba română.

Înainte de a fi votat în Parlament, respectivul proiect de lege elaborat de un grup de socialiști a fost dur criticat și de experții CNA. Ei au atenționat că această inițiativă este un pericol iminent la adresa orânduirii sociale și bazele statalității Republicii Moldova, dar și că ar putea duce la conflicte între etnii, iar implementarea ei implică resurse financiare suplimentare considerabile din bugetul de stat.

Preluat: https://infoprut.ro/71733-oficial-ucrainean-dupa-ce-limba-rusa-a-devenit-egala-limbii-romane-in-r-moldova-o-decizie-foarte-periculoasa.html

Lasă un răspuns