Deschiderea a 42 de secții de vot pentru locuitorii din regiunea transnistreană stârnește revoltă la Chișinău

Andrei Năstase, liderul PPDA, va contesta în instanța de judecată decizia Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea a 42 de secții de vot pentru locuitorii din regiunea transnistreană la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

După ce persoana desemnată de Platforma DA la CEC, a insistat permanent și a reușit să combată tentativa de deschidere a mai multor secții de vot pe baza unor false înregistrări, fiind astfel diminuat în mod legal și constituțional numărul secțiilor de votare în Federația Rusă și tot acesta s-a opus deschiderii nejustificate a unui număr exagerat de secții de votare pentru locuitorii din Transnistria, am decis să o evaluăm și să contestăm în instanța de judecată decizia CEC de deschidere a 42 de secții de votare pentru locuitorii din Transnistria”, a menționat Andrei Năstase într-un mesaj pe Facebook.

Anterior și Sergiu Litvinenco, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, a catalogat aceeași decizie a autorității electorale drept una abuzivă, care „pare să nu țină cont de niciun criteriu din cele prevăzute de lege” și „creează premisele unei fraude masive din partea lui Dodon”.

Amintim că, la 26 septembrie 2020, membrii CEC s-au convocat în ședință și au decis crearea a 139 de secții de vot peste hotarele Republicii Moldova.  Cele mai multe dintre acestea vor fi amenajate în Italia – 31, în Rusia – 17 și în România -13 secții de vot.

Totodată, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, autoritatea electorală a aprobat constituirea a 42 de secții de vot.

Preluat: https://infoprut.ro/68237-deschiderea-a-42-de-sectii-de-vot-pentru-locuitorii-din-regiunea-transnistreana-starneste-revolta-la-chisinau.html

Lasă un răspuns