Senatorul Andrei Hangan (AUR) solicită Ministerului Mediului să ia măsuri mai dure pentru a rezolva problema depozitării ilegale de deșeuri în comuna Florești, jud. Cluj

Autoritățile locale din comuna Florești, județul Cluj, au adunat peste 300 de tone de deșeuri provenite din depozitări ilegale într-o amplă acțiune de ecologizare din luna iulie a acestui an. Însă problema persistă, atrage atenția senatorul Andrei Hangan (AUR), care a solicitat Ministerului Mediului să ia măsuri mai dure pentru a rezolva problema depozitării ilegale de deșeurilor.

Într-o sesizare adresată ministrului Mircea Fechet, Andrei Hangan precizează că, în ciuda eforturilor primarului de a evidenția realizările, zona situată lângă hidrocentrală, de lângă râul Someș, devine un iad al gunoaielor, cu impact negativ asupra peisajului și mediului înconjurător. Firmele locale, par să beneficieze de milioanele primite, dar problema depozitării ilegale persistă.

„Este dezolant să vedem cum o astfel de problemă afectează calitatea vieții în comuna Florești. Sunt de părere că, este extrem de vital ca autoritățile să acționeze prompt pentru a opri aceste practici și a proteja mediul și comunitatea locală”, a mai spus senatorul AUR.

În acest context, Andrei Hangan solicită ministrului Mediului, Mircea Fechet, răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Cum intenționează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia măsuri imediate pentru a stopa depozitarea ilegală de gunoaie și materiale de construcții în zona menționată din comuna Florești?
  2. Există planuri pentru o investigație detaliată a firmelor locale pentru a se asigura că activitățile lor sunt conforme cu regulile de mediu?
  3. Considerați, în calitate de ministru de resort, că sunt necesare noi proiecte legislative pentru a crește sancțiunile pentru depozitarea ilegală și pentru a descuraja practicile nedorite?
  4. În ce măsură contribuie ministerul pe care îl conduceți să implice comunitatea locală în eforturile de conștientizare și prevenire a depozitării ilegale a deșeurilor?
  5. Există colaborare între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și autoritățile locale pentru a aborda problema în mod eficient și a implementa soluții sustenabile?
  6. Cum se planifică Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să abordeze cauza de bază a acestei probleme, inclusiv posibilele deficiențe în sistemul de gestionare a deșeurilor la nivel local?

Foto: monitorulcj.ro