Țara e neguvernabilă: cei doi secretari de stat de la interne și-au luat vacanță și au plecat în campanie electorală

Doi din cei patru secretari de stat de la interne sunt numiți politic de către PNL. Este vorba despre Gheorhe Sorescu din Botoșani și de Norocel Pompiliu Stroe din Vrancea.

Prin ministerul de interne au rămas la muncă doar Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ceilalți au plecat cu girofar și coloană oficială, cu șofer și mașină de la SPP, spre județele de unde provin. Între cei doi secretari de stat și marele general Oprea, conducător de doctorat pentru plagiatori, nu există nici o diferență. Numai oameni unul și unul la conducerea unui minister ce ar fi trebuit să se ocupe de situația dificilă din România.

Te-ai fi așteptat ca în plină pandemie și necesitate de organizare administrativă a problemelor generate de acesta, secretarii de stat să fie la muncă alături de ministru ca să gestioneze bunul mers al României.

Dar de unde, atât Marcel Vela cât și cei doi secretari de stat sunt plecați prin țară, mai ales prin teritoriu, pentru a susține candidații liberali în ocuparea unei funcții publice de ales local (primari, consilieri județene, președinți de consilii județene, consilieri locali).

Leafa merge înainte, mașina e plătită de către stat, de ce să nu faci atunci și puțină campanie electorală. Că doar Sorescu și Stroe nu au fost trimiși degeaba la București, ci pentru merite deosebite în beneficiul partidului: un permanent loc doi în fața lui Marian Oprișan, pe Vrancea liberalii având cele mai slabe performanțe, notabile în condițiile în care în România se simte un iz de schimbare.

Stroe Norocel mai are și un al doilea motiv: își susține soția, Stroe Maria, la conducerea uneia dintre comunele din Vrancea, asta după ce timp de 30 de ani tot au pierdut la scor, ultima dată cu peste 50%. Despre cum au mazilit organizația locală ca să facă loc familiei am scris deja și nu mai are rost să amintim, căci prea multă atenție acordată strică.

Dar un lucru este clar: pe Vrancea și pe Botoșani pare a exista o înțegere perfectă între PNL și PSD astfel încât situația actuală să nu se schimbe și cele două partide să conducă împreună două din cele mai sărace județe din România. Înțelegerea este în realitate pe toată România și oamenii s-au cam prins că în PNL și PSD sau același rău ce domină țara de peste 30 de ani.

Situația este similară în toate ministerele. Adevărul.RO semnala faptul că și la ministerul educației naționale doi dintre secretarii de stat numiți politic au abandonat lupta cu doar câteva zile înainte de începerea școlilor.

„Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar este în concediu în acest moment (…). concediu de odihnă. Atât eu, cât şi toţi colegii din Ministerul Educaţiei am făcut toate eforturile pentru ca anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. Aş cum probabil ştiţi, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, dar şi un alt secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşuara alte activităţi, având în vedere faptul că suntem în campanie electorală”, a spus Anisie.

La ministerul dezvoltării este o liniște totală: Ion Ștefan nici nu știe cum arată biroul pe care îl deține acolo. A fost surprins în plină campanie electorală în județul Vrancea, acolo unde doar visează frumos că poate lua primăria Focșani de la socialiști. În realitate s-a îngrijit să nu bage nici un singur ban de la sine, conștient că este doar o mână moartă pentru actualul primar socialist aflat în funcție.

Dar ce să mai vorbim noi de ministere când sute de mii de persoane angajate pe diverse funcții la stat sunt în plină campanie electorală și asta pe banii românilor. Teoretic ei figurează că ar fi la muncă, în realitate sunt la muncă pentru binele partidelor politice. Este și normal din moment ce este în joc chiar funcția pe care o dețin și trag tare de ea că nu sunt în stare să facă altceva.

De aproape un an nimic nu se mai construiește în România, pare a fi un haos generalizat. Alegerile locale au prăbușit orice activitate prin ministere și administrațiilor județe și locale. Acum totul este pe număr de voturi, de la străzi asfaltate, la apă trasă sau becuri puse pe stradă. Cine va plăti în cele din urmă această notă de plată, adică acei 1000 de euro pe care liberalii îi împrumută în numele nostru în fiecare secundă? Tot românii, asta dacă nu cumva se trezesc și vor decide ca banii să fie returnați de către cei care i-au luat și nu de către ei.

  • Țara e neguvernabilă: cei doi secretari de stat de la interne și-au luat vacanță și au plecat în campanie electorală

    Doi din cei patru secretari de stat de la interne sunt numiți politic de către PNL. Este vorba despre Gheorhe Sorescu din Botoșani și de Norocel Pompiliu Stroe din Vrancea. Prin ministerul de interne au rămas la muncă doar Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ceilalți au plecat cu girofar și coloană oficială, cu șofer și mașină de la SPP, spre județele de unde provin. Între cei doi secretari de stat și marele general Oprea, conducător de doctorat pentru plagiatori, nu există nici o diferență. Numai oameni unul și unul la conducerea unui minister ce ar fi trebuit să se ocupe

  • Săuleanu și USR Plus, protest „Fără dosar cu șină!”, în fața primăriei Craiova și CJ Dolj

    Săuleanu și USR Plus, protest „Fără dosar cu șină!”, în fața primăriei Craiova și CJ Dolj

    – Posted on 13 September 2020Posted in: Comunicate, Politică Adepții USR Plus, în frunte cu candidatul la primăria Craiova Lucian Săuleanu, au protestat ieri seară în fața principalelor instituții administrative din municipiu, asumându-și un efort de debirocratizare a administrație locale. „USR PLUS a organizat astăzi, 12 septembrie, o acțiune tip manifest în fața Primăriei Craiova și a Consiliului Județean Dolj pentru a întări percepția publică privitoare la birocrația excesivă din administrație. La acțiune au fost prezenți candidații USR PLUS pentru alegerile locale: Lucian Săuleanu, candidat pentru Primăria Craiovei, Silviu Bratu, candidat pentru Consiliul Județean Dolj și viitori primari din Dolj

  • Reguli pentru elevi. Tu ştii ce măsuri trebuie să respecte copilul tău la şcoală?

    În sala de clasă, elevii trebuie să respecte 3 reguli de bază. Prima este purtarea măştii. Aceasta trebuie să acopere atât gura cât şi nasul, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. A doua regulă este distanţa fizică de cel putin un metru atât între elevi cât şi între elevi şi profesor. Iar cea de-a treia măsură este folosirea dezinfectantului. Mâinile trebuie igienizate ori de câte ori elevul atinge o suprafaţă pe care o ating frecvent şi alte persoane, inclusiv creta, tabla, sau buretele Masca trebuie purtată şi în pauză, dacă elevii sunt în interior. Dacă sunt afară, pot renunţa

  • Momentul în care doi polițiști sunt ambuscați și împușcați în mașina lor, în SUA

    Doi polițiști care stăteau în mașină și patrulau în Los Angeles au fost împușcați de mai multe ori în cursul zilei de sâmbătă, relatează Fox News. Este vorba despre o femeie de 31 de ani și de un bărbat de 24 de ani. Cei doi au reușit să anunțe prin stație că au nevoie de ajutor. În urma împușcăturilor, amândoi au avut nevoie de operație. Cei doi au absolvit Academia de Poliție în urmă cu 14 luni. Autoritățile au anunțat că suspectul a început pur și simplu să-i împuște pe cei doi polișiști, fără să spună nimic. Ambuscada a fost surprinsă

  • Scorțișoara-Benefică pentru pentru sănătate, păr și piele

    Scorțișoara provine din scoarța unui copac denumit Cinnamonum. Această are uleiuri esențiale, magneziu, calciu și fibre de aceea a fost untilizata de sute de ani în medicină Chineză. Scorțișoară are proprietăți benefice pentru piele, păr, unghii și sănătate în general. Acest simplu condiment va poate ajuta pielea să arate impecabil, la fel cum ar arăta dacă ați petrece multe ore la cosmetică și saloane de înfrumusețare. Scorțișoara vă scapă de acnee, coșuri și rozacee deoarece usucă zonele afectate și ajută la vascularizarea lor. Faceți o cremă din miere și scorțișoară și aplicați pe zonele afectate și lăsați să se usuce

  • Haosul, improvizația și delăsarea guvernului Orban lasă de izbeliște mii de copii!

    Haosul, improvizația și delăsarea guvernului Orban lasă de izbeliște mii de copii!

    Haosul, improvizația și delăsarea guvernului Orban lasă de izbeliște mii de copii care sunt în imposibilitate de a face carte, în condițiile în care n-au tablete, n-au internet și situația impune ca să învețe online. Este criminal să compromiți viitorul a mii de copii din zonele roșii sau galbene, care nu pot lua startul odată cu ceilalți elevi, pentru că nu au acces la internet! Soluția PSD: dacă nu le puteți da tablete, lăsați-i să vină la școală și testați-i prioritar dacă apar cazuri pozitive, pentru a-i lăsa pe cei sănătoși să continue cursurile! Guvernul NU are dreptul să oblige

  • Se întâmplă în România! Un jucător din Liga 1 a refuzat transferul la o super echipă din Italia

    Jucătorul lui FC Viitorul, Louis Munteanu, a ales să rămână la Constanța, deși are ofertă concretă de la clubul italian Fiorentina. Echipa italiană a făcut o ofertă de 1,500,000 de euro pentru Munteanu, însă fotbalistul cu părinții săi au refuzat să plece în Italia, spre stupefacția tuturor, inclusiv a lui Gică Hagi. „Nu-mi vine să cred. Nu am mai auzit așa ceva”, ar fi spus patronul echipei dobrogene, care în cele din urmă a fost de acord cu dorință jucătorului. Louis Munteanu a debutat la 17 ani pentru FC Viitorul în Liga 1, unde are și trei goluri marcate. Sursa

  • Se prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile! Orban a făcut anunţul privind relaxarea restricţiilor

    Guvernul are mâine programată o şedinţă de guvern în care va prelungi starea de alertă cu 30 de zile dar va relaxa unele restricţii. Premierul Ludovic Orban a nunţat care este procedura, duminică, în cadrul unui eveniment la Călăraşi. „Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11.00, la 12.00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care

  • Marele premiu al emisiunii „Vrei să fii milionar?” Marea Britanie, câștigat de un profesor de istorie, poreclit „Google uman”

    Premiul cel mare al emisiunii „Vrei să fii milionar?”, prezentată de Jeremy Clarkson, din Marea Britanie a fost câștigat de Donald Fear, un profesor de istorie în vârstă de 57 ani. Emisiunea este difuzată de 22 de ani în Marea Britanie, timp în care doar șase oameni au reușit să pună mâna pe premiul cel mare, potrivit BBC. Prezentatorul emisiunii l-a poreclit pe câștigător la final „Enciclopedia Britannica ambulantă” și „Google uman”. Un fapt de-a dreptul interesant, cu doar un an în urmă, fratele lui a câștigat un premiu de 500.000 de lire în cadrul aceleiași emisiuni. Ultima întrebare, fără

  • Sute de mii de belaruși au ieșit din nou pe străzi. Unii au fost scoși din mulțime și bătuți

    100.000 de oameni pe străzile Belarusului, în „Marşul eroilor”, dedicat figurilor Opoziţiei care s-au împotrivit lui Lukashenko. Belaruşii au mărşăluit în zona rezidenţială de elită din Drozdy, unde locuiesc înalţii oficiali ai ţării, inclusiv Lukaşenko, dar au fost blocaţi de poliţie. Protestul s-a transformat într-unul violent, oamenii au fost scoşi din mulţime şi bătuţi. Poliţia a arestat aproximativ 250 de persoane. Dintre aceştia, 87 sunt deja în închisoare. Unele zone centrale au fost închise cu sârmă ghimpată. Presa locală scrie că au fost trase focuri de armă pentru a avertiza protestatarii. Este a 36-a zi când belaruşii ies în stradă

  • „Începând de luni, autobuzele școlare revin pe trasee”, declară Primăria Capitalei

    programul „Autobuzul școlar”, prin care se asigură transportul elevilor către unități de învățământ gimnazial din sectoarele 1, 3 și 6 va fi continuat de Primăria Capitalei. „Odată cu deschiderea noului an școlar, continuăm programul Autobuzul școlar, prin care asigurăm transportul în siguranță al elevilor către unități de învățământ gimnazial din sectoarele 1, 3 și 6, așa cum am procedat și în anul precedent. Elevii vor fi transportați cu autobuze moderne, achiziționate de Primăria Capitalei în anul 2018, care vor fi puse la dispoziție de Societatea de Transport București-STB SĂ. Doresc să îi asigur pe părinți și bunici că autobuzele sunt

  • Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moşniţa Nouă: De ce se asfaltează străzi în câmp, iar moşniţenii stau în noroaie (P) (Foto)

    Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moşniţa Nouă: De ce se asfaltează străzi în câmp, iar moşniţenii stau în noroaie (P) (Foto)

    mosnita noua În timp ce şapte din zece moşniteni stau în noroaie, primarul Bucur propune asfaltări în câmp pentru un grup de interese controlat de Proteasa. Au trecut două săptămâni de când am facut această dezvăluire şocantă, iar atunci v-am promis documente şi dovezi. Am întârziat pentru că am vrut să documentez foarte bine acest subiect, spre a nu exista dubii. Sper că nu ați crezut nicio secundă că am fraternizat cu mafia imobiliară liberală, care de ani de zile a transformat comuna Moșnița Nouă într-un poligon de încercare a celor mai dubioase metode de fraudare a banilor publici și

  • Aproape 8% dintre gospodăriile din România contractează împrumuturi. Cum sunt cheltuiți banii

    Împrumuturile, ca instrument financiar, sunt folosite de 8,1% dintre gospodăriile românești, acestea fiind contractate în principal pentru cumpărarea în rate, inclusiv prin leasing, a autoturismelor, echipamentului tehnic şi electronic, dar și a altor bunuri, în proporţie de 54,2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres. Cercetarea statistică „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România”, în anul 2019, relevă faptul că împrumuturile au mai fost contractate pentru plata cheltuielilor la îmbunătăţirea, repararea sau renovarea locuinţei (37,8%). În proporţii mult mai mici, gospodăriile au contractat împrumuturi în alte scopuri, cum ar fi: datorii, acoperirea unei descoperiri de cont, plata facturilor (18,9%);

  • Guvernul stabilește măsuri sanitare pentru desfășurarea alegerilor locale

    Guvernul stabilește măsuri sanitare pentru desfășurarea alegerilor locale

    Luni se vor stabili măsurile sanitare pentru alegerile locale dar și reducerea unor restricții. Premierul Ludovic Orban anunță că Guvernul va discuta prelungirea stării de alertă, dar vor lua și noi măsuri de relaxare, cum ar fi permiterea manifestațiilor în anumite condiții: purtarea măștii și un număr limitat de persoane. „Vom prelungi starea de alertă şi discutăm evident nişte măsuri să mai reducem din restricţii. Am să vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a afirmat Ludovic Orban. Șeful Executivului afirmă că hotărârea va include măsuri sanitare și

  • Tranzacţie de 20 miliarde de dolari: Gilead, compania care produce Remdesivir, vrea să adauge o linie de tratamente împotriva cancerului

    Gilead, compania care produce Remdesivir, medicamentul folosit pentru tratatarea Covidului vrea să adauge şi o linie de tratamente împotriva cancerului. Aceştia vor să cumpere Immunomedics, o companie biofarmaceutică care produce astfel de medicamente. Immunomedics are o valoare de piaţă de aproximativ zece miliarde de dolari, dar Gilead plăteşte de două ori mai mult pentru achiziţionarea acesteia. Discuţiile dintre Gilead şi Immunomedics au fost iniţial centrate pe un parteneriat, înainte de a trece la negocieri de preluare, scrie Wall Street Journal. Acţiunile Immunomedics, care luna trecută a raportat rezultate pozitive pentru Trodelvy, un medicament pentru cancerul de sân, s-au dublat anul

  • Orban: România este printre ţările care au avut cea mai mică creştere a deficitului bugetar

    Orban: România este printre ţările care au avut cea mai mică creştere a deficitului bugetar

    Premierul Ludovic Orban a declarat că România este printre ţările care au avut cea mai mică creştere a deficitului bugetar din Europa, precizând că ţara noastră nu a fost retrogradată de agenţiile de rating datorită credibilităţii Guvernului şi faptul că şi-a asumat menţinerea echilibrelor economice. “Economia României este printre economiile care au dovedit cea mai multă rezilienţă. Suntem pe locul trei pe plan european, în fruntea clasamentului, ca şi contracţie economică. Doar două ţări sunt cu o contracţie economică mai mică decât România în primul semestru. Noi avem o contracţie de 3,9. În ceea ce priveşte deficitele, şi în privinţa

  • Se propune taxarea companiilor care oferă servicii de mesagerie şi voce, de tipul Whatsapp

    Spania propune taxarea companiilor care oferă servicii de mesagerie şi voce, de tipul Whatsapp, în funcţie de venituri, potrivit unui oficial guvernamental citat de Reuters. Taxele vor fi impuse furnizorilor de servicii de mesagerie instant în acelaşi mod ca în cazul operatorilor de telecomunicaţii, potrivit unui proiect de lege publicat vineri, fiind declanşată o perioade de consultări publice. „Modul în care consumăm serviciile de comunicaţii s-a schimbat, iar condiţiile concurenţiale s-au schimbat în consecinţă”,  a declarat Roberto Sanchez, secretar de stat pentru Telecomunicaţii şi Infrastructură Digitală. Companiile care obţin venituri de peste 1 milion de euro pe an vor fi

  • Alegeri regionale în Rusia fără observatori OSCE

    Ruşii sunt chemaţi duminică la urne în cadrul alegerilor regionale, ce se anunţă mai dificile decât de obicei pentru Rusia Unită, partidul pro-Kremlin, într-un climat marcat de o mişcare de contestare în creştere, de criza economică şi de presupusa otrăvire a opozantului Aleksei Navalnîi, notează AFP şi dpa. Alegerile, desfăşurate pe parcursul a trei zile, oficial ca măsură de prevenire a transmiterii coronavirusului – duminică fiind ultima şi principala zi de votare -, au loc pe fondul protestelor anti-Putin în Extremul Orient şi al otrăvirii cu o substanţă neurotoxică a lui Aleksei Navalnîi, spitalizat în Germania. Alegerile regionale, ca şi

  • Austria a intrat în al doilea val de infectări cu noul coronavirus

    Austria a intrat în al doilea val de infectări cu noul coronavirus, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, într-un comunicat emis duminică, în contextul unei creşteri continue a numărului de cazuri pozitive, transmite AFP. De vineri până sâmbătă, au fost raportate aproape 870 de cazuri noi de infectare, dintre care peste jumătate în capitala Viena. Vineri, guvernul austriac a anunţat o înăsprire a măsurilor referitoare la purtarea măştilor şi la adunările publice. Începând de luni, măştilor vor fi obligatorii, pe lângă supermagazine şi mijloacele de transport public, şi în toate unităţile comerciale şi clădirile publice.

  • Naturalist britanic David Attenborough: Extincția speciilor pune în pericol viitorul umanității

    Celebrul naturalist britanic David Attenborough avertizează, într-un nou documentar BBC, că omenirea riscă să fie din ce în ce mai afectată de pandemii devastatoare dacă nu protejează mai bine speciile aflate în pericol de dispariţie, relatează AFP. În noul său film intitulat „Extinction: The Facts”, britanicul prezintă atât consecinţele devastatoare ale activităţilor umane asupra habitatului natural al anumitor specii cât şi o asociere cu pandemia de coronavirus nou. În cadrul documentarului, David Attenborough revine asupra presupusei origini a pandemiei de coronavirus nou. El se concentrează în special asupra pieţii din oraşul Wuhan (centrul Chinei) unde erau vândute animale vii destinate

  • Investigație RISE: Cum și-au trimis politicienii din R. Moldova copiii la universități de prestigiu pe banii lui Vlad Plahotniuc

    Firma offshore Rowallan Overseas SA, o firmă-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc, a plătit studiile unor copii de politicieni din Republica Moldova la universități de prestigiu din străinătate. Fiica lui Marian Lupu, președintele Curții de Conturi, se află printre beneficiari. Aceeași companie, înregistrată în paradisul fiscal din Insulele Virgine Britanice (BVI), a transferat totodată zeci de mii de euro în conturile unor celebrități care au concertat la Chișinău, în clubul de noapte al lui Plahotniuc. Citește investigația aici.

  • Mareșalul Ion Antonescu și impostorul Horia Sima!?

    Mareșalul Ion Antonescu și impostorul Horia Sima!?

    În 1919 locotenent-colonel Ion Victor Antonescu, împreună cu generalul Prezan, executau operațiunile militare de ocupare a Budapestei. Aceste acțiuni erau necesare în vederea consolidării internaționale a marelui act istoric de la 1 decembrie 1918 și care adusese, pentru prima dată în istoria modernă a românilor, toate teritoriilor locuite majoritar de către români sub un singur steag. Imperiul Austro-Ungar se prăbușise, Imperiul Otoman își găsișe sfârșitul iar Imperiul Țarist colapsase sub presiunea revoluției bolșevice importate din Germania. Războiul avusese un rol major în acest lucru iar România jucase rolul de primă vioară în dezintegrarea marilor imperii din regiune. Deși începuse târziu

  • Dezacord între miniștrii UE de Finanțe. România nu vrea să renunțe la adoptarea cu unanimitate a deciziilor privind impozitarea

    România nu susţine trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce priveşte modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii în domeniul impozitării, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în cadrul Consiliului Afacerilor Economice şi Financiare (ECOFIN). În contextul în care miniştrii de Finanţe din UE au dezbătut necesitatea reformării sistemului fiscal pentru o impozitare echitabilă şi eficientă, Florin Cîţu a amintit că politica de impozitare reprezintă un element al suveranităţii şi o pârghie esenţială în stabilirea politicilor naţionale. În cadrul discuţiilor privind introducerea unui nivel minim de impozitare, oficialul român a amintit că această chestiune reprezintă un

  • STUDIU: Delta Dunării, între cele mai „instagramabile” minuni naturale din lume

    O analiză a hashtagurilor folosite pe Instagram, realizată de compania SaveOnEnergy, arată că Delta Dunării se află pe locul 5 în rândul celor mai fotografiate și distribuite pe rețelele sociale atracții turistice din lume. Este unul din cele două locuri din Europa care a prins o poziție în primele zece locuri din acest top. Înaintea Deltei Dunării, după numărul de hashtaguri folosite, sunt Parcul Național Yosemite din Statele Unite ale Americii, Cascada Niagara, Marele Canion și deșertul Sahara. Pentru a descoperi care sunt cel mai apreciate atracții turistice naturale, mai mulți turiști au fost chestionați cu privire la un loc pe care își doresc să-l viziteze, iar răspunsurile au

  • Semnificații istorice pentru ziua de 13 septembrie

    1503: Michelangelo începea lucrul la sculptura care îl înfăţişează pe David 1592: Înceta din viaţă scriitorul şi moralistul francez Michel Eyquem de Montaigne (n. 1533) 1788: Oraşul New York devenea prima capitală a Statelor Unite ale Americii 1848: Se dădea bătălia din Dealul Spirii, când pompierii bucureşteni au încercat, alături de ostaşi, să ţină piept trupelor otomane care avansau în Ţara Românească 1872: Era inaugută oficial Gara de Nord din Bucureşti, numită până în 1888 Gara Târgoviştei, fiind dată în exploatare calea ferată Roman-Galaţi-Bucureşti-Piteşti 1887: Se năştea chimistul elveţian de origine croată Leopold Ruzicka, laureat Nobel (d. 1976) 1898: Inventatorul

  • Mai multe țări cer României să nu organizeze alegeri parlamentare pe teritoriul lor

    Mai multe țări cer României să nu organizeze alegeri parlamentare pe teritoriul lor

    Mai multe țări din Europa recomandă României să nu organizeze alegeri parlamentare pe teritoriul lor. Este vorba, în primul rând, despre Marea Britanie, Italia și Spania. Acestea nu vor ca românii stabiliți acolo să voteze fizic, ci doar prin corespondență.Doar că această formă de exercitare a dreptului de vot nu este agreată de toți românii din diaspora. Aproximativ 30.000 de români au votat la alegerile prezidențiale de anul trecut. Mai mult, termenul pentru înscrierea la votul prin corespondență expiră săptămâna viitoare. „Avem în acest moment o inițiativă legislativă trecută de Senat în care este prevăzută prelungirea înscrierii la data de

  • Accident cu trei răniţi pe DN21. O victimă în stare gravă, preluată de elicopterul SMURD | Stirea de Iasi

    Accident cu trei răniţi pe DN21. O victimă în stare gravă, preluată de elicopterul SMURD | Stirea de Iasi

    Trei persoane, dintre care una grav necesitând manevre de resuscitare, au fost rănite sâmbătă dimineaţă într-un accidetn rutier petrecut la intersecţia DN21 cu DJ211D, pe raza localităţii Ştefan cel Mare. Echipajul medical de urgenţă tip C al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi a intervenit împreună cu echipajele de prim-ajutor şi descarcerare ale SMURD la accidentul rutier petrecut în jurul orei 07.50 la intersecţia DN21 cu DJ211D pe raza localităţii Ştefan Vodă. Tragedia a avut loc înurma coliziunii dintre un autoturism şiun autocamion cu remorcă. Din accident au rezultat 3 victime dintre care una în stare deosebit de gravă care,

  • Un român a inventat un nou cuvânt, folosit acum în toată lumea

    Horace Dediu este un analist româno-american, axat pe telefonia mobilă și, îndeosebi, pe compania Apple. El a inventat termenul de „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, scrie Business Magazin. Potrivit informaţiilor disponibile online, Horace Dediu este un analist româno-american axat pe telefonie mobilă şi, îndeosebi, pe compania Apple, precum şi pe micromobilitate. Este cunoscut pentru analizele lui referitoare la strategia de business a Apple şi pentru predicţiile referitoare la evoluţia companiei. Ţine şi câteva podcasturi pe temele studiate de el. Dediu s-a născut în Dumbrăveni, România, şi a studiat în Massachusetts după ce părinţii săi

  • Primăria Capitalei restituie banii celor care au plătit taxa Oxigen

    Cetățenii Municipiului București care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces și circulație pentru Vignieta Oxigen pot depune, începând de luni, cererile pentru rambursarea sumelor plătite. Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziționată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie, iar termenul de restituire este 30 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii. Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă astfel: –  electronic la adresa de e-mail: [email protected], cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere de

  • Usturoiul, antibiotic natural

    Usturoiul conține compuși sulfurati, dintre care alicina este cea mai activă substanță. Acești compuși sunt cunoscuți de foarte multă vreme pentru efectele lor terapeutice: scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului rău, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea răcelilor, stimularea imunității (ca și alte plante similare, hrean, ceapă etc.). Consumat pe stomacul gol are un efect mai intens deoarece bacteriile sunt supraexpuse dimineață, astfel încât acestea nu se pot apăra împotriva puterii sale extraordinare. Allicina din usturoi stimulează pereții stomacului și ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. La fumători, usturoiul usurează expectorația, fluidizind secrețiile datorate excesului de tutun și s-ar părea

  • Rapdiul câștigă la Slatina și este lider în Liga 2

    Rapidul are 9 puncte din 9 posibile după 3 meciuri , iar astăzi a făcut un meci bun la Slatina unde a învins cu scorul de 3-0. Golurile au fost marcate de Crișan ’13, Hlistei ’34 (penalti) și Draghiceanu ’64 (penalty). Se întrevede o echipă a Rapidului mult schimbată în bine față de sezonul trecut, când a ratat promovarea la mustață. De la etapă la etapă jocul echipei prezintă îmbunătățiri, iar Adrian Iencsi se dovedește a fi , pe lângă un mare rapidist, și un mare antrenor. Iencsi s-a permis să facă și mici experimente în echipă, dând credit un

  • MAE salută anunțul de normalizare a relațiilor dintre Regatul Bahrain și Statul Israel

    Ministerul Afacerilor Externe al României salută anunțul privind normalizarea relațiilor dintre Regatul Bahrain și Statul Israel, precum și rolul relevant al Statelor Unite ale Americii în acest proces, se arată în comunicatul oficial al MAE. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă încrederea că normalizarea relațiilor dintre Regatul Bahrain și Statul Israel, alături de anunțul similar din luna august 2020 privind normalizarea relațiilor dintre Statul Israel și Emiratele Arabe Unite, va putea contribui la stabilitatea și securitatea Orientului Mijlociu. De asemenea, aceste evoluții pot sprijini eforturile de identificare a unei soluții juste și de durată în Procesul de Pace în Orientul

  • Descoperirea care revoluționează felul în care înțelegem universul. Astronomii au reușit să „fotografieze” materia întunecată

    O nouă simulare a astronomilor arată felul în care ar putea arăta materia întunecată dacă ea ar fi vizibilă ochiului uman – halouri masive care înconjoară fiecare galaxie din univers. Asemeni unui schelet, materia întunecată furnizează structura universului. Se crede despre materia întunecată că reprezintă aproximativ 85% din toată materia din univers. Invizibilă ochiului sau telescoapelor astronomii reușesc să o observe doar prin măsurarea efectelor sale gravitaționale asupra materiei vizibile – planete, stele sau galaxii. Se numește materie întunecată dintr-un motiv simplu: ea nu poate interacționa cu lumina fapt ce o face invizibilă, cel puțin tehnologiilor actuale. Pentru a vizualiza

  • 31 de persoane au ajuns la spital, după ce un autocar a ieșit de pe autostradă și a intrat într-un șanț, în nordul Germaniei

    Cel puţin 31 de persoane au fost rănite într-un accident din nordul Germaniei după ce un autocar a ieşit de pe autostradă şi a intrat într-un şanţ, a anunţat sâmbătă poliţia din Rostock, scrie Agerpres. Trei persoane au fost rănite grav, dar starea lor nu este critică, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 05.45 pe Autobahn 24, în apropiere de Woebbelin, în landul Mecklenburg – Pomerania Inferioară. Poliţia investighează cauza accidentului. Operatorul autocarului care efectua o cursă între Hamburg şi Praga a declarat că şoferul a respectat perioadele obligatorii de condus şi

  • Regulile de predare online, publicate cu doar 3 zile înainte să înceapă școala

    Profesorii pun note fără să mai ceară acordul părinților, este interzisă înregistrarea cursurilor predate online, elevii primesc absențe, dacă nu participă la orele online, iar părinții pot participa la ore cu elevii minori, acestea sunt câteva din regulile pentru școala online, publicate în Monitorul Oficial vineri seara. Ministerul Educației a emis un nou ordin de ministru cu regulile pentru predarea online, este vorba despre Ordinul 5.545/2020, document semnat pe 10 septembrie și publicat pe 11 septembrie în Monitorul Oficial. Regulile se adresează tuturor profesorilor, elevilor și părinților, dar și directorilor de școli și grădinițe și inspectoratelor școlare. Cursurile încep luni,

  • Protestele „vestelor galbene” s-au reluat la Paris. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

    Autorităţile franceze au desfăşurat un dispozitiv important de poliţişti la Paris, iar forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, la revenirea mişcării de protest a “vestelor galbene”, relatează Reuters, citată de News.ro Sute de manifestanţi s-au strâns în două pieţe din Paris pentru marşuri autorizate. Unul dintre marşuri a început fără incidente, însă celălalt a fost întârziat, după ce poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii care părăsiseră traseul stabilit şi după ce unii manifestanţi au incendiat pubele şi o maşină. Până la ora locală 13.00, au fost reţinuţi 154 de manifestanţi. Autorităţile au interzis protestele

  • Negocieri istorice de pace între guvernul afgan și talibani, după 19 ani de război

    Negocierile au început sâmbătă la Doha, relatează AFP, Reuters și dpa. Șeful diplomației din Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, a prezidat ceremonia de deschidere a acestor negocieri organizate într-un mare hotel din Doha, în prezența secretarului de stat american Mike Pompeo și a emisarului american în Afganistan, Zalmay Khalilzad. Șeful diplomației din Qatar a declarat că negocierile istorice dintre guvernul afgan și insurgenții talibani ar trebui să fie bazate pe ideea că nu trebuie să existe câștigători sau pierzători. Abdullah Abdullah, negociatorul guvernului afgan și președintele Înaltului consiliu pentru reconciliere națională, le-a mulțumit talibanilor pentru „voința

  • Ce documente sunt necesare pentru rambursarea taxei Oxigen

    Cererile se pot depune începând de luni de către bucureștenii care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces și circulație pentru Vignieta Oxigen. „Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziționată, fiind exceptată perioadă în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie-22 martie 2020. Termenul de restituire este 30 de zile lucrătoare de la data depunerii solicitării”, anunța Primăria Capitalei. Cererile de restituire pot fi depuse prin trei modalități: electronic la adresa de e-mail: [email protected], cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere

  • Metroul din Drumul Taberei va fi deschis oficial, la aproape 10 ani de la începerea lucrărilor

    Linia de metrou din Drumul Taberei este tot mai aproape de deschidere. Comisiile de Control din care fac parte atât ISU cât şi ISC au semnat procesele verbale. Metrorex demarează ultimele teste. Magistrala 5 are 10 staţii, iar proiectul a costat Bugetul de stat 3,3 miliarde de lei. „Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, şi anume, cel de recepţie la terminarea lucrărilor şi cel de punere în funcţiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat

  • Șpaga la PSD: 2500 euro impuși de Dragnea la nunta Olguței cu Claudiu

    2500 de euro este suma minimă impusă de către Liviu Dragnea către participanții PSD la nunta Olguței Vasilescu cu personajul politic Claudiu Manda. Peste 250 000 euro, adică un sfert de milion de euro s-au obținut din această combinație, suficient ca cei doi fericiți să fie preafericiți. Ulterior nașul politic Liviu Dragnea le-a oferit personajelor în cauză și un post de europarlamentar, ceea ce le garanta venituri anuale de zeci de mii de euro. Afirmația a fost făcută de către deputatul mitralieră Cătălin Rădulescu: „Olguţa Vasilescu, fericita deţinătoare a unei vile in Craiova (şi nu numai), împreuna cu “coloratul“ Manda

  • Unde vor fi restricții de trafic în Capitală la finalul acestei săptămâni

    Până luni, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 16:00-22:00, se restricționează circulația autovehiculelor în perimetrele delimitate de următoarele străzi:-Zonă 1:-Str. Polonă (de la Bd. Dacia)-Str. A.D. Xenopol-Str. Dionisie Lupu-Str. C.A. Rosetti-Str. J.L. Calderon (de la Str. C.A. Rosetti)-Str. I.L. Caragiale-Str. Icoanei-Str. A. Vlaicu;-Zonă 2: Calea Victoriei (de la Bd. Regină Elisabeta)-Str. Domniță Anastasia-Str. Ing. A Saligny-Splai Independenței. S-a extins prin avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei, până la Calea Victoriei-Aleea Kretzulescu, cu posibilitatea traversării prin str. Ion Câmpineanu și bd. Regină Elisabeta;-Zona 3: Bd. Eroilor-Bd. Eroii Sanitari-Piața Operei-Str. Dr. J. Lister-Str. Dr. Gr. Romniceanu. S-au

  • Semnificații istorice pentru ziua de 12 septembrie. Se înfiinţa Universitatea din Cluj – 1919

    1758: Astronomul francez Charles Messier descoperea întâmplător Nebuloasa Crabului (Crab Nebula), o rămăşiţă de supernovă 1759: Trupele britanice ocupau oraşul canadian Quebec 1848: Elveţia se proclama stat federal 1882: Se năştea Ion Agârbiceanu, gazetar, scriitor şi protopop unit de Cluj (d. 1963) 1887: Se năştea compozitorul şi dirijorul George Georgescu (d. 1964) 1890: Era fondat oraşul Fort Salisbury (actualmente Harare, capitala statului Zimbabwe), de către o unitate militară a Companiei britanice din Africa de Sud, primindu-şi numele după Lordul Salisbury, premier britanic de la acea dată 1895: Se năștea regizorul de film Eftimie Vasilescu (d. 1986) 1897: Se năştea fiziciana franceză Irene Joliot-Curie, fiica lui Pierre şi Marie Curie, laureată a Premiului Nobel pentru Chimie (d. 1956) 1907: Nava

  • Consiliile Județene Brașov și Covasna lucrează la traseul viitorului drum expres Sfântu Gheorghe-Brașov.  Artera ar putea fi realizată cu bani europeni

    Consiliile Județene Brașov și Covasna lucrează la traseul viitorului drum expres Sfântu Gheorghe-Brașov. Artera ar putea fi realizată cu bani europeni

    Chiar dacă s-a discutat despre drumul expres Brașov – Sfântu Gheorghe de mai mulți ani, proiectul nu a avut progrese vizibile. De altfel, și acum, drumul care ar urma să asigure o legătură rapidă între Sfântu – Gheorghe și Aeroportul Brașov este în stadiul analizei traseului.  Stadiul acestui proiect a fost prezentat joi de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Toaso Imelda în timpul conferinței de presă în care a prezentat, alături de colegii din UDMR, programul electoral pentru alegerile locale din septembrie.  „Drumul expres va fi unul nou. Nu va fi realizat prin extinderea unui drum existent. În acest moment, autoritățile

  • Profesorul Alexandru Gîdăr: Cu siguranţă, singura cale de dezvoltare a Doljului, este ca alegătorii să întorcă votul împotriva PSD!

    Profesorul Alexandru Gîdăr: Cu siguranţă, singura cale de dezvoltare a Doljului, este ca alegătorii să întorcă votul împotriva PSD!

    – Posted on 11 September 2020Posted in: Politică, Pub, TOP Timp de 30 de ani, cei de la PSD au avut şansa lor să arate ce pot. Cu ei la putere, Doljul a sărăcit, iar copiii noştri pleacă spre alte oraşe din ţară sau din străinătate. Zeci dintre elevii săi îi spun în fiecare an că pleacă din Craiova, pentru că aici nu au nicio şansă. Din păcate, realităţile din această zonă le sunt potrivnice, nu le oferă nicio perspectivă. În urmă cu ceva timp, chiar şi fiul său l-a anunţat acelaşi lucru: că va pleca la Cluj-Napoca, să facă

  • Dragă guvern: cu tableta putem scăpa și de wc-ul din Fundul curții școlilor?

    Lumea se bate cu noul coronavirus dar noi nu suntem în stare să asigurăm condiții banale în școli și grădinițe. În România zeci de mii de elevi merg la școală zilnic în școli insalubre fără de aviz sanitar veterinar. Guvernul a găsit soluția la coronavirus și e cea mai ieftină: nu mai mergem la școală, deci nu mai sunt necesare wc-uri civilizate.

  • Comisia Europeană și OMS colaborează pentru găsirea tratamentelor împotriva COVID-19

    Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, au lansat și au găzduit vineri prima reuniune a Consiliului de facilitare pentru a consolida colaborarea la nivel mondial împotriva COVID-19. Consiliul are rolul de a accelera crearea și punerea la dispoziția populației a unor vaccinuri, teste și tratamente vizând COVID-19, precum și pentru a îmbunătăți sistemele de sănătate. Obiectivele primei reuniuni a Consiliului au fost ajustarea planului conceput pentru ca Acceleratorul-ACT să devină o soluție mondială primordială menită să pună capăt crizei și să redreseze sistemele de sănătate și creșterea economică mondială, colaborarea la crearea premiselor economice și

  • Bugetul Ministerului Educației, suplimentat pentru finanțarea programului „Educația în siguranță”

    Guvernul a aprobat în ședința de joi suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru finanțarea Programului național „Educația în siguranță”. Prin intermediul acestui program vor fi achiziționate materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării activităților didactice din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat. Beneficiare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale. Astfel, unitățile de învățământ aflate în această situație vor transmite inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București necesarul de

  • Casa care a inspirat romanul „La răscruce de vânturi”, scoasă la vânzare

    Casa despre care se crede că a inspirat povestea „La răscruce de vânturi/ Wuthering Heights” a lui Emily Bronte este scoasă la vânzare pentru mai mult de 1 milion de lire sterline, potrivit BBC. Câteva particularități ale proprietății au inspirat, aparent, lucrarea lui Emily Bronte.Ponden Hall. (Stanbury, West Yorkshire) a fost construită în 1541 și surorile Bronte au vizitat-o deseori în copilărie. Surorile Emily și Anne, care au început să scrie în copilărie împreună cu sora lor Charlotte, au văzut prima data Ponden Hall în 1824, în timpul unui sezon foarte ploios. Ele au continuat să vina aici cu familia,

  • Așa ceva nu ai mai văzut! Bucșă, candidatul care apare pe trei liste diferite: PNL, PSD și USR-PLUS , într-o comună din Sibiu

    Caz unic în lume! Într-o comună din județul Sibiu, trei candidați la primăria comunei Altina au același nume, iar doi dintre ei (PNL și PSD) împart chiar și prenumele. Aceștia sunt: din partea PSD, Ioan Bucșă, din partea PNL, Ioan Bucșă și din partea USR PLUS, Aron Bucșă. Dan Barna, liderul USR-Plus, scrie pe pagina sa de facebook: USR PLUS e altfel! Avem dovada.E campanie electorală. Unii ne laudă și înțeleg că fără hoție ajungem departe, alții ne ceartă, spunând pe nedrept, că toți am fi la fel. Eu continui să spun că nu suntem la fel și că USR

  • Anton Antoniadis, susținut de bulgari în cursa pentru Primăria Constanța. Sunt 18 toți

    Anton Antoniadis, susținut de bulgari în cursa pentru Primăria Constanța. Sunt 18 toți

    Anton Antoniadis alături de președinta comunității bulgare, care numără, în municipiul Constanța, 18 persoane Președintele comunității elene „Elpis” Constanța, Anton Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, este sprijinit în această cursă electorală de sprijinul comunității bulgare. Astăzi, 10 septembrie, președintele Asociației etnicilor bulgari Edinstvo din Constanța, Ioana Rădulescu, s-a alăturat proiectului Uniunii Elene din România. Potrivit celui mai recent recensământ realizat în România, în 2011, în municipiul Constanța comunitatea de bulgari număra 18 persoane. Nu știm câte dintre ele mai trăiesc în prezent și câte au drept de vot. În România există