Virgiliu Gheorghe: Mass-media demonizează neștiințific medicația ieftină și eficientă: Ivermectina, Arbidolul și Plaquenilul sau Hidroxichlorochina. Interviu cu bioeticianul de la ImunoMedica despre varianta Delta și opțiunile ei terapeutice


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Fără să ne dăm seama, am pășit într-o nouă dictatură, de data aceasta una medicală. Medicamentele sau procedurile care chiar pot salva viața oamenilor sunt prezentate de mai toată mass-media ca principalii dușmani ai sănătății noastre. În schimb, experimentele medicale pe oameni sunt promovate ca salvatoare. În mijlocul acestei confuzii întreținute, care planează în jurul simptomatologiei și tratamentelor COVID-19, am cerut lămuriri domnului Dr. Bioetician Virgiliu Gheorghe, autorul unui amplu studiu pe această temă. (M.C.)

‒ Domnule Virgiliu Gheorghe, suntem în plină desfășurare a valului patru al pandemiei COVID, anunțat încă din vară. Care credeți că este impactul acestui nou val asupra sănătății populației?

‒ În primul rând, trebuie să conștientizăm că tulpina Delta este mult mai agresivă decât cele de anul trecut sau din prima parte a acestui an. Nu mai cedează atât de ușor la dozele mari de vitamine, iar agresiunea are o componentă digestivă care trebuie să ne îngrijoreze. Așadar, trebuie să fim mult mai atenți și mai bine pregătiți în întâmpinarea noii tulpini.

‒ Totuși, experiența din ultimii ani nu ne poate ajuta?

‒ Desigur, însă trebuie să ne-o însușim. Din păcate, oamenii stau astăzi prea mult la televizor, ceea ce le-a diminuat multora uzul rațiunii. Nu mai pot gândi singuri. Fac numai ceea ce li se zice, chiar dacă sunt lucruri aberante.

‒ Dar medicii?

‒ În momentul de față, medicii de familie au dreptul oficial consemnat de a trata ambulatoriu bolnavii de COVID. Din păcate, nimeni nu i-a îndrumat cum să procedeze în terapia COVID. Cel mai revoltător mi se pare faptul că Ministerul Sănătății nu a considerat necesar să facă o minimă instruire a medicilor de familie, bazată pe experiența infecționiștilor și a clinicienilor din spitalele COVID.

Prejudecăți vs. realități în tratamentul COVID

‒ Și, totuși, există multă informație pe internet, s-a vorbit mult despre anumite tratamente. Cum de nu se pot informa singuri?

‒ Cred că mulți nu sunt obișnuiți să se informeze în felul acesta. Trebuie să te implici serios în terapia bolii ca să te poți lămuri. În plus, mulți medici sunt de-a dreptul speriați. Nu au contact direct cu bolnavii, deci nu pot avea o experiență clinică completă.

Pe de altă parte, există o sumă de dezinformări venite, din păcate, chiar din sursele oficiale, care creează multă confuzie. De pildă, despre Ivermectină, deși este cel mai puternic antiviral existent la această oră, mulți cred că afectează ficatul. În schimb, recomandă fără să clipească Paracetamol de 4 ori pe zi (și chiar mai mult), care chiar distruge ficatul în numai câteva zile.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro