Totul despre betonare de la profesioniști

Betonul, principalul element din procesul de betonare a unei construcții, este o compoziție formată din nisip, pietriș, ciment și apă. Acestea sunt amestecate în cantitățile potrivite astfel încât amestecul obținut să fie unul omogen, iar cu ajutorul lui să fie realizată o construcție durabilă.
Ce pași trebuie urmați pentru betonare?

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când trebuie să betonezi este cofrarea. Este vorba despre realizarea formei în care va fi turnat betonul, aceasta fiind realizată de obicei din lemn. Cofrajul trebuie să fie unul extrem de bine realizat, astfel încât să nu permită betonului să curgă și să ia o formă nedorită în momentul în care se întărește. După ce betonul este turnat, respectiv uscat, cofrajul este îndepărtat. 

După realizarea cofrajului, se poate realiza betonarea propriu-zisă. În cazul în care este vorba despre turnarea de beton armat, atunci între prima și a doua etapă intervine și o etapă a armării, respectiv a amplasării în viitoarea cosntrucție, la baza acesteia, a unor plase de fier. Abia după amplasarea și legarea acestor plase se poate trece la turnarea propriu-zisă. Este vorba despre realizarea amestecului mai-sus menționat, amestec care va fi turnat în formele realizate prin cofrare. Betonul poate fi realizat atât manual, cât și cu ajutorul unor instalații speciale în stațiile concepute special în acest scop. De regulă, betonul realizat în stație este recomandat mai ales pentru că amestecul este unul omogen, iar „rețeta” amestecului este una creată de profesioniști. Dacă betonul este realizat în stație, pentru turnarea acestuia este nevoie de utilaje speciale care să îl toarne, iar dacă betonul este realizat manual, atunci acesta poate fi turnat la mână. Important este ca o placă de fundație să fie turnată dintr-o singură bucată, pentru a nu exista denivelări sau alte diferențe în placa construită în etapa finală.

 » sursa: ziuadevest.ro