Industria turismului se află pe o pantă ascendentă, impactul crizei din Ucraina nu se resimte la nivel de cifre

Industria turismului se află pe o pantă ascendentă şi înregistrează o creştere a cererii foarte mare, mai ales după anii pandemiei, iar impactul crizei din Ucraina nu se resimte la nivelul cifrelor din turismul intern şi regional, arată datele unui raport de specialitate.

„În ciuda incertitudinii, însă, turiştii europeni din regiunea Europei Centrale şi de Est îşi doresc să călătorească din nou. Potrivit unui raport realizat de Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei, inclusiv Travelminit.ro, şi de NielsenIQ, industria este acum pe o pantă ascendentă şi înregistrează o creştere a cererii foarte mare, mai ales după anii pandemiei. Deşi criza Ucrainei nu pare a se apropia de sfârşit, impactul ei nu se resimte la nivelul cifrelor din turismul intern şi regional”, se precizează în comunicatul travelminit.ro, scrie Agerpres.

Izbucnirea pandemiei Covid-19 a reconfigurat total industria turismului şi a impus schimbări majore atât pentru jucătorii din domeniu, hotelieri, proprietari de pensiuni şi tour operatori, cât şi pentru turişti. Pe de altă parte, redresarea mult aşteptată a turismului a avut de suferit şi de pe urma declanşării războiului împotriva Ucrainei, care, aşa cum era de aşteptat, a generat o îngrijorare semnificativă peste tot în lume, în special în spaţiul Europei Centrale şi de Est.

„În toate ţările din Europa Centrală şi de Est, avem rezervări ce depăşesc nivelul celor din 2019, aşa că ne aşteptăm ca rezervările din 2022 să aibă cea mai mare valoare pe pieţele interne din regiune. Avem semne clare că turismul intern şi turismul transregional vor continua să crească. Deşi încă există multă instabilitate, multă incertitudine, plus preţurile crescute la combustibil, dorinţa celor 90 de milioane de călători din Europa Centrală şi de Est este foarte mare. Mai mult decât atât,

 » sursa: www.replicaonline.ro