Gianina Șerban (AUR): Ne lipsesc programe de promovare a turismului

Rezervația Biosferei Delta Dunării, bisericile din Moldova, cetățile dacice din Munții Orăștiei, centrul istoric al Sighișoarei, pădurile seculare și virgine de fag din Carpați, Mănăstirea Horezu, satele cu biserici fortificate din Transilvania, bisericile de lemn din Maramureș sau peisajul cultural minier Roșia Montană sunt doar câteva dintre bogățiile României. Deputata AUR Gianina Șerban semnalează, cu privire la Patrimoniul UNESCO, lipsa unor programe de promovare și informare a românilor despre avantajele pe care le poartă fiecare edificiu și se adresează către actuala guvernare pentru a crea și implementa un plan de lucru.

Sper că vor fi create programe de promovare a turismului românesc dar mai ales al acestor minuni ale naturii. România este o țară bogată cultural și geografic și are un potențial uriaș din punct de vedere al turismului. Sper că odată cu această declarație politică, să trag un semnal de alarmă pentru actuala guvernare și sper ca aceste valori vor fi promovate atât în rândul cetățenilor, al elevilor, cât și al potențialilor turiști. Să valorificăm bogățiile României la adevărata valoare printr-un turism ecologic”, a declarat deputata AUR.

Delta Dunării este singura deltă din lume declarată Rezervație a Biosferei, în cadrul Programului UNESCO „Omul și Biosfera”, încă din anul 1991. Delta este cea mai compactă suprafață de stufăriș de pe glob. Delta Dunării este a treia ca mărime din Europa, iar la nivel mondial se află pe locul 22. Se întinde pe o suprafață de 5.700 de kilometri pătrați, iar de la an la an crește cu aproximativ 40 de metri pătrați. Din toată suprafața Deltei, doar 10% este reprezentată de uscat, în timp ce peste 3.000 de kilometri pătrați sunt reprezentați de ecosisteme naturale terestre și acvatice. Toate aceste zone ale Deltei sunt incluse în Patrimoniul UNESCO în cadrul programului „Omul și Biosfera”.