Copiii învață să prevină bullying-ul și agresiunea în școli

Copiii care au sprijinul și susținerea adulților din jur pot înțelege mai ușor când și de ce apare bullying-ul, cum pot preveni acest fenomen, cum pot relaționa mai bine la școală și oriunde interacționează cu alți copii. În fiecare zi a lunii mai, psihologul Gabriela Maalouf vine cu câte o nouă emisiune la Itsy Bitsy FM, în care prezintă soluții simple de prevenire a bullying-ului, tehnici de creștere a stimei de sine, tehnici de a reacționa la agresiune fără a crește puterea agresorului, tehnici de implicare în cazul în care copilul este martor la bullying și mai ales cum poți avea superputeri de erou în prevenirea bullying-ului în mediul școlar.

gabriela maalouf

Podcastul Educație fără bullying va putea fi accesat pe canalele online ale Asociației Părinților Isteți, ale Itsy Bitsy și pe platforma educatiefarabullying.ro. Proiectul este Sponsorizat de AQUA Carpatica, partenerul tău de hidratare.

Gabriela Maalouf este psiholog, primul practician NLP din România care s-a specializat în Marea Britanie în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, psiholog școlar cu experiență vastă și în proiecte de prevenire a bullying-ului. Îmbinând omul și specialistul, Gabriela a creat o serie de ateliere atât de dezvoltare personală, cât și profesională pentru a-i ajută pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim.

Asociația Părinților Isteți militează de peste trei ani pentru prevenirea și combaterea bullying-ului, fiind co-inițiator al campaniei strategice naționale de prevenire a bullying-ului, împreună cu Itsy Bitsy FM. Asociația Părinților Isteți face parte din echipa care a elaborat Normele metodologice de implementare a legii de prevenire a bullying-ului și lucrează în continuare la ghidurile de implementare a acestor norme în toate instituțiile de educație preuniversitară din România.

Asociația a organizat până acum campania socială «Bullying-ul începe acasă și se continuă la școală» (2017) și campaniile de prevenire a bullying-ului adresate cadrelor didactice „Grădinițe fără Bullying” (2017) și „Școli fără Bullying” (2018),

 » sursa: qbebe.ro